Cum alegem o chitara?

Chitara este un instrument muzical foarte cautat de cei pasionati de muzica si de acorduri deosebite. Usor de folosit si de transportat, chitara este potrivita atat pentru amatori, care vor sa isi impresioneze prietenii cu o melodie intepretata excelent intr-un decor romantic, dar si pentru cei care studiaza un instrument si vor sa obtine performante notabile la diverse evenimente muzicale. Cumpararea unor chitare este o misiune destul de complicata daca nu stii exact la ce sa te uiti si ce sa alegi ca sa ti se potriveasca.

In primul rand, grosimea gatului trebuie sa fie confortabila, sa poti tine chitara in mana fara probleme. In al doilea rand, cand achizitionati chitare din orice magazine e bine sa le si incercati si sa fiti foarte atenti la modul in care suna, cum anume rezoneaza cutia, daca fiecare coarda scoate un sunet placut, uniform. Pragusul si cordarul, doua elemente foarte importante ale chitarei, trebuie sa fie bine lipite, cheiele de acordaj trebuie sa se miste usor si sa nu aiba puncte de rugina. La fel de importanta e si planeitatea grifului, forma fina curba fiind cea potrivita pentru orice chitara profesionala, dar si inaltimea fiecarei taste, de ea depinde sunetul scos si vibratia la fiecare atinge. Lateralele gatului se vor verifica si ele cu degetul aratator pentru a nu exista taste iesite in afara care ar putea sa raneasca interpretul.

O oferta completa de chitare pentru toate gusturile si nivelele de studiu gasiti la Music and More, magazin online cu instrumente muzicale si accesorii pentru amatori si profesionsit. Aici puteti comanda online chitara clasica, electro-clasica, chitara bass, acustica sau electro-acustica de la producatori de top, cu garantie si transport gratuit in functie de valoarea comenzii. Livrarea instrumentelor muzicale se realizeaza prin curierat rapid, plata se poate face si online, cu cardul bancar, sau direct la primirea produsului.