Robert Shields

Robert Shields era un fost profesor de engleza si ministru. Cand a murit in 2007, el a lasat in urma unul dintre cele mai mari, mai lungi si mai complete jurnale din lume. Din 1972, el a inceput sa documenteze absolut tot ce se intampla in viata sa. De la ce se intampla pe strada sau acasa, pana la rutina sa legata de urinare si eliminarea materiilor fecale, in cele mai mici detalii.

Noaptea dormea cu pauze dupa doua ore ca sa noteze ce visa si petrecea cam patru ore pe zi scriind raportul zilnic in jurnal. Si-a terminat jurnalul in 1996 si l-a facut cadou unei universitati din Washington in 2000. Tinut in 81 de cutii uriase de carton, jurnalul contine retete si mostre din parul sau nazal, asta in caz ca exista cineva care voia sa testeze ADN-ul celui care scrisese jurnalul. Fiecare pagina este de o complexitate bizara. Fiecare minut a fost documentat si corespunde unui paragraf, evenimentele despre care vorbeste, banale, mergand pana la ce piese asculta si cat dura piesa, daca radioul bazaia sau nu, ce se auzea afara. A monitorizat atent si cantitatile exacte de mancare pe care le ingera zilnic, de unde proveneau, cine le cumpara. Ocazional includea si retetele mancarurilor.

Exista detalieri remarcabile si despre ce facea la baie, cat de consistente erau fecalele, ce culoare, daca citea ceva pe wc, ce mai facea dupa, cum facea baie si in ce mod.