Operatia de cezariana

Doare doar in prima zi. Sa-ti spun despre durerile de dupa cezariana? Din primul moment in care incepe sa treaca efectul anesteziei (ceea ce inseamna dupa 4-5 ore) incepe sperietura cu picioarele care nu se dezmortesc imediat (din cauza anestezicului). Vine apoi durerea si usturimea din abdomen. Durerea de muschi… Apoi incepi sa simti durerea cand razi de bucurie ca iti vezi copilul, cand tusesti atunci cand incerci sa bei apa cu paiul stand intinsa. Apoi apare durerea de cap, inevitabila dupa anestezie si violenta!

In fine, vine ziua in care te vei da jos din pat… Vei ameti, aproape vei lesina, si de durere si de nemancare si din cauza sangelui pierdut in timpul operatiei. Te vei tiri sa iti vezi copilul, sa il alaptezi, vei incerca sa tii capul sus, dar vei merge aplecata mai ceva ca o batrana si te va durea ca dracu’ cand vei incerca sa te indrepti. Apoi urmeaza dureri de nedescris cand incepi sa te balonezi. Si nu crede ce spun medicii, toate o facem! Pentru ca tranzitul intestinal nu revine imediat, te vei constipa si te vei balona si vei simti dureri groaznice in tot absomenul si in tot corpul. Durerea va disparea, insa, treptat in zilele cat mai ramai in spital, mai cu calmante, mai cu strans din dinti… Dar abia acum vine adevarata experienta! Acasa, cu bebele! Cand iti tii copilul in brate, dispare orice durere. Cum dormi, cum te ridici din pat, cum te speli, cum iei copilul in brate, cum stai in picioare… totul va fi nou, totul te va durea, totul te va face sa regreti decizia pe care ai luat-o. Si vine apoi momentul cand faci un granulom de fir, o infectie de la un capat de fir cu care ai fost cusuta la operatie. Si doare, ustura, supureaza, te face sa revii la vechea pozitie in echer… Muschii se refac. Nu o sa iti simti muschii din zona abdomenului multe luni dupa operatie. Si cand o sa ii simti o sa te doara si o sa ai o senzatie de arsura de cate ori atingi zona taieturii. Si apoi cicatricea… Te va durea ori de cate ori faci un efort mai mare, sau ori de cate ori se va schimba vremea, sau de cate ori vei purta o pereche de jeansi mai mulati, al caror fermoar te va apasa chiar pe cicatrice….

Fiecare gest iti va aminti ca nu trebuia sa te suspui unui astfel de chin, te va face sa regreti ca nu ti-ai contrazis medicul atunci cand ti-a zis cu seninate ca nu poti naste natural. Multi o spun ca sa scape de un telefon in miezul noptii, prin care il chemi in sala de nasteri.