Tulburari ale somnului pe care ti-a dori sa le traiesti

Excitatii hipnagogice. Boala se manifesta prin niste spasme necontrolabile sau miscari involuntare, tresariri chiar cand persoana e pe cale sa adoarma. Aceste manifestari pot sa inspaimante persoana care numai poate adormi de teama sa nu mai aiba alte asfel de convulsii. Cei care sunt stresati, beau multa cafea, nu dorm indeajuns au cel putin o astfel de manifestare ciudata.

Tratamente nu exista, doar eliminarea stresului, cafeinei si somnului prea putin. Expertii nu stiu sigur de ce oamenii experimenteaza asa ceva, dar cred ca e vorba de evolutie; poate fi insa si vina apneei din somn… Boala dependentei de alcool in timpul somnului. Am baut cu totii un pahar sau doua in timpul noptii pentru a adormi mai usor, insa sunt unii indivizi care exagereaza in aceasta privinta. Cei care sufera de boala dependentei de alcool in timpul somnului s-au obisnuit sa bea alcool puternic pe post de sedativ pentru a adormi rapid si asta pentru mai mult de o luna. Multi cred ca e doar o marca a unui alcoolic notoriu, insa alcoolismul nu e cauza acestei afectiuni. In mod obisnuit, boala poate duce la alcoolism daca este asociata cu medicamentatie excesiva. Pe masura ce doza de alcool administrata ramane constanta, efectele nu mai sunt cele dorite, asa ca oamenii sunt nevoiti sa bea si mai mult, de unde si riscul de a cadea in patima bauturii.

In timpul somnului ajung sa transpire mult, sa fie nervosi, agitati, sa aiba dureri de cap, sa se trezeasca obositi. Pentru cei care totusi vor sa se lase de baut inainte de culcare este si mai greu pentru ca fara alcool nu vor mai putea dormi…