Haine botez – alegerea culorii in functie de sexul copilului?

Nasii sunt cele mai implicate persoane in intregul eveniment al botezului. Parintii aleg biserica si localul de desfasurare a petrecerii, dar nasii sunt cei care aleg lumanarile, trusoul si haine botez cu care se va imbraca copilul in timpul marelui eveniment. Desi alegerea hainelor pare in teorie o chestie banala, multi nasi se impotmolesc in ceea ce priveste culoarea hainutelor.

Alb pur – alegere de compromis, dar si cu semnificatie speciala

Chiar daca urmeaza sa fiti nasi al unui baietel, sa cumperi un costumas in intregime alb va fi o alegere perfecta. Botezul este vazut ca purificarea sufletului celui mic, iar cea mai pura culoare este cu siguranta albul. Rochita complet alba pentru fetita a fost, este si va ramane cea mai buna alegere pentru vestimentatia copilului la botez. Este nuanta care se potriveste cel mai bine cu evenimentul, cu semnificatia lui, iar traditionalistii intotdeauna vor alege sa imbrace copilul in alb complet. Se poate spune ca este si o superstitie, desi este mai mult un aspect ce tine de traditie si de semnificatia religioasa a botezului.

Multicolor – trendul nonconformist al momentului

Și nașii sunt oameni care traiesc in prezent, sunt oameni care se adapteaza vremurilor si vor ca acest lucru sa fie observat si pe copilul pe care-l nasesc. De aceea veti putea alege o rochie violet pentru fetita si nu veti fi deloc condamnati nici de catre preot, nici de catre parinti si nici de catre invitati. Sau orice alta culoare indrazneata, dar care sa nu puna in penibil copilul. Baietelul poate fi imbracat intr-un costumas crem, costumas asortat cu o camasuta blue stralucitor. O tinuta eleganta in care cel mic se va simti ca o persoana importanta. Chiar daca el nu intuieste ceea ce i se intampla. Daca nu doriti sa mergeti pe extreme, o rochita alba sau un costumas alb cu insertii de culori precum rosu sau roz pentru fetite si blue sau albastru pentru baieti va fi solutia moderna cea mai putin nonconformista. O alegere de asemenea corecta.