Angajatorii relaxati folosesc intotdeauna site-urile de recrutare online pentru a gasi candidatii cei mai buni

Vremurile in care erau sute de indivizi la usa angajatorului si acesta petrecea zeci de ore stand si ascultand povesti si povestioare si vazand zeci de tremuraturi si balbaieli au trecut. Acum online-ul s-a transformat in anticamera oricarui angajator, locul unde poate sa trieze foarte usor orice numar de candidati, oricat de mare. Pana la urma, angajatorii sunt cei care au cele mai multe avantaje de pe urma inregistrarii pe siteuri de recrutare de genul http://www.workfinder.ro/locuri-de-munca-bucuresti.

In primul rand, in comparatie cu alte modalitati de recrutare, folosirea siteurilor specializate pentru locuri de munca si gasirea de personal nu implica costuri mari, timpul petrecut pentru gasirea candidatilor este foarte scurt. Conform unor statistici recente, mai toate firmele mari si multinationalele fac recrutari online in procent de 80%. Pe internet se pot recruta candidati din absolut toate zonele tarii sau din lume, pot sa aplice toti cei care sunt interesati de oferta, mult mai multi decat o fac in offline, se poate evita interviul face to face in prima faza si se pot programa inainte de aplicare interviuri si anumite evaluari online, cu seturi de intrebari bine puse la punct. Pe de alta parte, angajatorii pot sa-si gaseasca candidati pentru foarte multe joburi vacante in acelasi timp, informatiile postate pe site de angajatori sunt confidentiale, firmele se pot promova foarte usor pe astfel de site-uri. Mai mult, depinzand si de site si profilul acestuia, angajatorii pot avea si servicii suplimentare la indemana pentru salarizare online, consultanta sau chiar organigrame.

Ca orice lucru care pare foarte bun la prima vedere, exista si o fateta intunecata a acestei recrutari online din perspectiva angajatorului. Nu prea avem in Romania asa de multi utilizatori care au si acces la internet si sunt innebuniti dupa cautarile pe internet. Reticenta userilor care totusi navigheaza pe internet si dau de astfel de siteuri de recrutare online e un alt dezavantaj de care se loveste angajatorul, in sensul ca informatia nu prea este organizata asa cum trebuie.

Evaluarile online si interviurile rapide tot online nu prea permit o stabilire clara a pregatirii angajatului, acesta putand trisa in foarte multe feluri, la fel cum nu exista nicio siguranta legata de veridicitatea datelor prezentate in CV sau scrisori de intentie si compatibilitatea candidatilor cu posturile vizate.