Oja semipermanenta se poate aplica acasa?

Probabil mitul numarul unu atunci cand vine vorba despre cea mai recenta descoperire in materie de manichiura – oja semipermanenta – este ca trebuie sa depinzi neaparat de un salon de manichiura pentru aplicare si intretinere. Pe cat este de intalnita aceasta idee preconceputa, pe atat de gresita este. Caci daca initial puteam beneficia de manichiura semipermanenta doar in saloane, si nu in oricare ci exclusiv in cele de lux, astazi manichiura semipermanenta se poate realiza in orice salon fara prea mari pretentii.

Mai mult decat atat, se poate face si acasa, astfel grija privind costurile pe care intretinerea manichiurii semipermanente le-ar implica disparand 100%. Oja semipermanenta, asa cum veti afla si citind sfaturile de la gelurideunghii.ro se poate aplica foarte lesne acasa, fara mari cunostinte in domeniul cosmeticii si manichiurii. Tot ce va trebui sa aveti, dincolo de trusa obisnuita de manichiura, este o lampa cu UV si cateva produse neaparat necesare acestui tip de manichiura. Este vorba despre un deshidrator pentru unghii, care se aplica pe unghia naturala curatand orice reziduu sau urma de grasime, apoi oja propriu zisa in culoarea dorita, un top coat care se aplica peste unghie dupa ce ati dat deja culoarea. In plus, pentru curatare va fi nevoie de o solutie speciala pe baza de acetona, special conceputa pentru oja semipermanenta. Cea care, desigur, nu va trebui sa lipseasca este lampa UV sau LED care usuca atat gelul colorat cat si stratul de top coat. Uscarea se face rapid, fara sa afecteze unghia.


Trusa de manichiura folosita pentru curatarea si pregatirea unghiilor va trebui sa fie cat mai profesionala cu putinta, pentru ca va fi nevoie de o indepartare eficienta a cuticulelor, dar si de o pilire a suprafetei unghiei, pentru indepartarea tuturor celulelor moarte, astfel incat la final unghia sa arate cat mai neted.