Cum „tratam” lipsa semnalului de la telefon?

Se intampla cu o frecventa din ce in ce mai mare si e foarte, foarte enervant. Pierderea semnalului cand ti-e mai mare dragul si vrei sa-i spui persoanei iubite cat de tare o iubesti si cat ti-ai dori sa o chemi la tine acasa e un lucru care ne scoate pe toti din sarite, indiferent cat de calmi suntem. Din experienta proprie va spun ca lipsa semnalului e o chestie comuna in marile orase. Sa luam exemplul Iasiului, pe care-l cunosc foarte bine.

Pe vremea studentiei mele, nu foarte indepartata, ca sa poti vorbi din zona Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi de pe o un telefon cu Orange trebuia sa urci „in deal”, inspre Agronomie si caminele din Targusor, Gradina Botanica, stadion ca sa prinzi semnal „in deal”-e stiut ca Iasiul e orasul celor sapte coline, fiind construit pe dealuri, de unde si semnalul cand mai slab cand mai puternic. Eh, ce faci cand trebuie sa dai un telefon important si fix atunci n-ai semnal? Pana acum nu-ti ramanea decat cauti un loc unde aveai semnal-apropo de loc cu semnal, in anumite birouri de la parterul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, ca sa poti raspunde la telefonul mobil si sa te auzi si sa nu se inchida convorbirea, trebuia sa scoti capul pe geam cu tot cu telefon, chiar jumatate de corp, asta din cauza modificarilor de modernizare de la nivelul zidurilor institutiei de invatamant superior… Tot chinul asta s-a terminat din momentul in care a fost inventat goTenna.

Ce face goTenna este sa te lase sa dai sms-uri si sa trimiti date legate de locul in care te afli fara sa ai nevoie de GSM, semnalul care permite oricui sa comunice cu telefonul mobil. Dai drumul la Bluetooth, conectezi goTenna la telefon si voila ai transmitator de joasa frecventa care bate la 75 de kilometri. Dezavantajul e ca la capatul celor x kilometri trebuie sa fie un alt goTenna altfel degeaba faci reteaua. Mesajele si datele sunt transmise pe retea cu o aplicatie dedicata usor de instalat, foarte intuitiva. Nu pute cumpara asa ceva, inca, insa cand va fi gata si testat noul dispozitiv, pretul nu va fi prea mare-cam cat o chirie la doua camere, ceea ce e in regula avand in vedere ca e util si usor de manuit.