Un ficat sanatos cu Glutathione Reduced

Glutationul, sau GSH, este un antioxidant natural, care se regaseste in toate celulele corpului si este foarte renumit pentru rolul sau important in controlarea radicalilor. Pentru ca este unul dintre cei mai importanti si mai puternici antioxidanti din organism a fost supranumit „antioxidantul miraculos”. Cea mai mare parte a glutationului din organismul uman este prezenta in forma redusa, pentru ca aceasta este de altfel forma sa cea mai eficienta si singura forma in care isi poate indeplini rolul.

Glutationul redus protejeaza celulele de radicalii liberi produsi prin procesul de oxidare. Iar acest scop nu il poate indeplini decat ramanand in stare naturala redusa, astfel incat sa fie gata sa neutralizeze radicalii liberi. Fiind si un important detoxifiant, Glutationul favorizeaza eliminarea din organism a substantelor carcinogene (printre care alcool, fum de tigara, fungicide, pesticide, coloranti, detergenti etc) si pe de alta parte inhiba absorbtia acestora. Pentru ca Glutationul este atat de important in mentinerea sanatatii celulare, necesitatea de administrare a suplimentelor de Glutathione Reduced devine una imperioasa, astfel incat organismul sa aiba parte de rezervele necesare in acest sens. Fara acest antioxidant foarte puternic, celulele din organism nu ar fi protejate de oxidare. Insa, pe langa rolul important ca antioxidant, Glutathione Reduced are si rolul de a transporta aminoacizii prin membranele celulare astfel incat sa fie transformate in proteine. Glutathione Reduces este un adjuvant esential in afectiuni hepatice, precum hepatita virala B si C, in hepatita alcoolica, in ciroza, steatoza si necroza hepatica.

De ce este Glutathione Reduced atat de important pentru ficat? Functionarea eficienta a ficatului este extrem de importanta pentru sanatatea per ansamblu a unui individ, iar aceasta depinde de aportul constant de nutrienti antioxidanti. Daca ficatul nu functioneaza eficient, efectele pot fi vazute la nivelul oricarei celule, tesut sau organ din corp. Astfel, din functionarea anormala a ficatului rezulta o serie vasta de simptome care desi par a nu avea nicio legatura cu ficatul au de-a face numai cu acesta. Nivelul de glutation din ficat se afla in stransa legatura cu capacitatea ficatului de a actiona ca un detoxifiant al organismului. Ceea ce se poate traduce astfel: cu cat este mai mare continutul de glutation cu atat creste capacitatea ficatului de a distruge toxinele si compusii chimici daunatori din organism. Insa, atunci cand omul se expune cu buna stiinta intoxicatiilor cu alcool sau cand este expus poluarii, concentratia de glutation din ficat scade in mod substantial, iar aceasta face ficatul sa nu mai functioeneze la parametri optimi.

Acesta este momentul in care suplimentele Glutathione Reduced de la http://cufarulnaturii.ro intervin, echilibrand continutul de glutation necesar fiactului. Dincolo de rolul sau extrem de benefic pentru un ficat sanatos, Glutathione Reduced este recomandat ca adjuvant si in terapii antitumorale, pentru pacienti care urmeaza tratamente chimio sau radipoterapice, explorari radiologice, expuneri la radiatii ultraviolete, la radiatii ionizante, dar si pentru infectii cu virusul Herpes Simplex 1, HIV, Helicobacter Pylori, enterocolite, pancreatita, astm, bronsita cronica, fibroza chistica, emfizem.

De asemenea, a avut efecte foarte bune in cazul alergiilor, dermatitelor de contact, eczemelor, lupusului eritematos, dar si in boli si maladii extrem de grave. Este vorba despre scleroza multipla, Parkinson, Alzheimer, schizofrenie, embolii cerebrale, leziuni cerebrale, dischinezie tardiva, boli cardiovasculare, etc.