Competitii sportive incredibil de periculoase si de ciudate

Cursa de dat de-a dura branza de pe Cooper’s Hill. Anual, sute de oameni se duc la Gloucester, Marea Britanie, insa nu la munca, cum ati crede, ci ca sa vada niste barbati care incearca din rasputeri, pe un deal, sa rostogoleasca o bucata mare de branza, sub forma de roata. Ideea e simpla: prinde branza pana nu ajunge la baza dealului-este aproape imposibil de vreme ce branza „alearga” cu 70 km/ora.

Rezultatul e foarte comic: zeci de oameni alergand si cazand si ajungand dupa branza, la baza dealului. Foarte multa lume a fost ranita, insa nu dintre cei care fugareau branza ci din randul telespectatorilor care urmareau cursa-branza a intrat „ca in branza” in ei, cu o viteza ametitoare. Cursa de caiace pe Green River (Raul Verde, care e foarte stramt). Este cunoscut faptul ca apa involburata prea tare e foarte periculoasa pentru cursele cu renumitele caiace, insa ce te faci cand trimiti un grup de temerari cu caiacul pe un rau foarte stramt, care omoara chiar si pe cei mai experimentati iubitori de ambarcatiuni de tipul caiacului? Nu e nicio problema, ai deja un sport extrem care atrage sute de curiosi. Pe o portiune destul de mare, Green River devine foarte stramt si in panta, fiind foarte rapid-aici trebuie sa luam in seama si cele doua cascade inalte care duc la moartea competitorilor neexperimentati sau speriosi. Cum competitia e neoficiala, nu exista niciun fel de siguranta si asistenta medicala. Saritura peste… bebelusi. Nu ai cum sa descrii altfel acest sport foarte ciudat din Spania, mai exact Castrillo de Murcia. Vreo cinci sau sase nou-nascuti sunt aliniati frumusel in mijlocul strazii si oamenii imbracati in draci sar peste ei… Ritualul face parte dintr-un festival cu accente religioase, fiind asociat cu purificarea, exact ca la botez. Campionatele mondiale de… sauna. Ca tot a fost Cupa Mondiala de Fotbal 2014, sa stiti ca exista una si pentru cei care adora sa stea in sauna, la caldurica, si sa transpire pana nu mai pot. Sauna nu este chiar asa de malefica, insa poate deveni periculoasa pentru organism cand individul petrece prea mult la temperaturi foarte ridicate si transpira exccesiv.

Introdus pentru prima data in 1999, campionatul are loc in Heinola, Finlanda, castigatorul fiind acea persoana care reuseste sa reziste acolo cel mai mult timp si sa iasa neasistata din sauna. Pe parcursul concursului, participantii sufera deshidratare severa si chiar arsuri de gradul trei pe tot corpul. Cand, in 2010, Vladimir Ladyzhensky nu a mai iesit din sauna si a murit, oficialii au inchis competitia pentru totdeauna.