Fii stapanul destinului tau

Cum produci schimbari in viata ta? Iata cativa pasi pentru aduce imbunatatirile dorite:
 
Scaneaza mediul -  Cei din jurul tau te evita? Nu ai fost invitat la evenimente ad-hoc? Esti prins intr-o bucla permanenta? Colegii si prietenii tai prefera sa te lase deoparte, daca nu esti dispus sa se schimbi. Nimeni nu vrea sa se asocieze cu negativisti.
Studiaza semnele si modifica acolo unde trebuie.
Sondeaza - Fa un sondaj: Ce cred prietenii apropiati? Adreseaza-te celor apropiati. Nu pari deschis la idei noi? Perceptia este realitate. Daca esti perceput in mod negativ, atunci probbail ca esti o persoana negativa.
Asculta -  Cand sondezi, trebuie sa fii suficient de deschis pentru a asculta. Daca iti pui intrebari, ai nevoie sa fii capabil sa asculti raspunsul. De fapt, daca nu sunteti dispusi sa ascultati, nici macar nu intrebati. Unul dintre cele mai contra-productive exercitii pentru o organizatie este de a face un sondaj in randul angajatilor si apoi nu sa nu faca nimic.
Planuieste - Deci, ce poti face despre perceptia ta? Ai de gand sa iei o decizie grea cu privire la tine si sa incepi sa acorzi o atentie la semnalele celorlalti. Poate pentru a lucra trebuie sa nu-i intrerupi pe altii sau nu ai nevoie de a avea dreptate tot timpul. Poate ai de gand sa renunti la tendinta de a fi in control tot timpul. Poate trebuie doar sa cumperi niste haine noi. Fiecare mare calatorie incepe cu un mic pas.
Iesi din cochilia ta - Nu exista nici o pilula magica. Acest lucru iti poate afecta viata sau locul de munca si tot ce poti face este sa incepi de  undeva, chiar si cu o simpla interactiune la un moment dat. Pe parcurs vei deveni mult mai consistent in a-ti arata aprecierea pentru ceilalti, dar tu trebuie sa faci de multe ori primul pas.
Reflecteaza - Poti face acest lucru in orice forma doresti. Poate ca intr-un jurnal, prin a medita sau orice alta metoda. Ce mai faci? Simti ca faci progrese? Obtii feedback-ul pozitiv? Poate ca nu ai exagerat atunci cand ai ajuns la iesirea gresita in viata ta. Felicita-te, deoarece esti pe drumul cel bun.