5 motive sa mergi in vacanta in Albena

Albena este o statiune situata pe litoralul Marii Negre, in nord – estul Bulgariei. Locul se afla la 12 km de Balchik si la 30 de km de Varna. Daca te-ai saturat de litoralul romanesc al Marii Negre, noi iti prezentam o alternativa. In articolul urmator primesti 7 motive pentru care vacanta in Albena poate sa fie o alegere inspirata.

1. Albena are o structura arhitecturala uniforma si unica. Acest fapt este datorat hotelurilor care, in majoritate, sunt construite chiar pe malul marii. Lucrul cel mai pozitiv al acestui fapt este dat de expunerea la o cantitate majora de soare, iar in vacanta de vara ne dorim acest lucru. Mai mult decat atat, faptul ca hotelurile sunt construite pe malul marii, face ca accesibilitatea la apa sa nu fie o problema.
2. Statiunea din Bulgaria este situata in apropierea marilor centru culturale si comerciale din aceasta tara, dar in acelasi timp se poate lauda cu faptul ca pretuieste natura si mediul inconjurator. In acest fel, locul poate satisface mai multe gusturi: atat a celor care se relaxeaza prin cumparaturi si plimbari, dar si a celor care vor sa fie in mijlocul naturii.
3. Plaja din Albena se intinde pe 5 km lungime, iar latimea sa ajunge pana la 150 de metri. Un motiv important pentru care o vacanta in aceasta statiune este o idee buna este faptul ca nisipul acestei plaje este curat si fin.
4. Adancimea apei este accesibila tuturor: la o distanta de 150 de metri de plaja, apa poate ajunge pana la 1, 6 metri. Asadar, locatia poate fi atat pe gustul celor care stiu sa inoate, cat si a celor care nu practica acest sport.
5. Totusi, daca nu vreti sa petreceti prea mult timp in apa sarata a marii, majoritatea hotelurilor care ofera cazare Albena au piscina proprie.