Cum mananci homarul in restaurante

Numeroase restaurante din sector 4 servesc fructe de mare clientilor, acestea fiind populare tocmai pentru caracterul lor inedit fata de bucataria traditionala. Insa crevetii, pestele si homarul sunt oarecum greu de servit in public; daca acasa poti apuca cu incredere mancarea din farfurie, in public acest gest denota lipsa de educatie.

Dar cum mananci homarul atunci cand mananci specialitati marine intr-unul dintre numeroasele restaurante din sector 4?

Primul pas este sa ai tacamurile potrivite acestui tip exotic de mancare. Localurile care se respecta au grija ca tacamurile sa fie potrivite felului de mancare servit, insa uneori mai sunt si omisiuni, asadar este bine sa stii si tu ce de ai nevoie pentru a manca un homar.

Cutitul si furculita raman de baza pentru “atacarea” homarului, la care se adauga furculita cu doi dinti si un cleste.

Mancarea unui homar este o arta – daca gatitul este o arta si mancatul trebuie sa fie la inaltime. In majoritatea restaurantelor sector 4 homarul se serveste intreg, alaturi de o franzeluta proaspata si un sos din usturoi si unt. Carnea din zona cozii este usor de extras din carapace cu ajutorul furculitei, de aceea mancarea homarului se incepe de la coada spre cap. Cu ajutorul clestelui metal se striveste carapacea clestilor homarului iar continutul se suge direct din cleste. Atentie la zgomotele neplacute; evita sa produci zgomote atunci cand mananci.

Atunci cand personalul din restaurante sector 4 nu pune la dispozitie clesti speciali, se tine cu o mana carapacea homarului si cu cealalta mana se rup pe rand piciorusele si clestii si se extrage carnea cu mana. Aceasta nu se baga in gura cu mana, ci cu furculita. In aceste situatii restarantele pun la dispozitie un castron cu apa si lamaie, pentru a te spala pe maini.

Prima data cand mananci homar procedeul ti se va parea greoi, dar cu putina grija vei reusi sa dai dovada de buna crestere si sa savurezi carnea de homar atat de gustoasa.