Ce trebuie sa stie un angajator despre anunturile locuri de munca din online

Atunci cand se decide sa anunte in mediul online disponibilitatea unui loc de munca, angajatorul apeleaza in mare parte la aceasta metoda pentru ca isi doreste sa aleaga cei mai buni candidati.

Potrivit statisticilor, cel mai popular site de anunturi de locuri de munca are in baza sa de date aproximativ 2,5 milioane de CV-uri. De asemenea, cifrele ne arata ca peste 900.000 de firme apeleaza la serviciile acestui portal pentru anuntarea locurilor de munca. De ce folosesc asa de multi angajatori romani acest sistem? Raspunsul este simplu: avand la dispozitie un numar foarte mare de CV-uri, posibilitatea de a gasi candidatul perfect pentru jobul pus la bataie creste considerabil, comparativ cu alte optiuni disponibile: anunt in presa locala, publicitate, anunturi stradale, promovare orala etc. 

Daca facem o singura cautare in motoarele de cautare cu expresia „anunturi locuri de munca”, vom avea imediat in fata ochilor milioane de rezultate, de cereri si de oferte. Cum stie un angajator ca cei mai potriviti candidati vor aplica pentru postul scos la concurs? Chiar daca nu poate sa fie un singur raspuns la aceasta intrebare, exista cateva elemente care pot ajuta atat candidatii, dar si angajatorii sa obtina cele mai bune rezultate.

In primul rand, intr-un anunt de loc de munca trebuie specificate abilitatile si pregatirea pe care trebuie sa le aiba un viitor angajat potrivit pentru jobul respectiv. Este de preferat ca toate acestea sa fie scrise clar, fara ambiguitati, dar cat mai concis.

Un alt lucru pe care trebuie sa il mentioneze un angajator in anuntul sau este partea de beneficii pe care le poate obtine un candidat daca va fi ales pentru acel post. Chiar daca nu este obligatorie mentionarea unei oferte salariale, pentru ca acestea pot fi negociate ulterior, trebuie sa existe o motivatie pentru care un candidat ar dori sa aplice pentru respectivul post.

Inca un lucru important: sub nicio forma nu trebuie uitata mentionarea unei adrese de contact unde pot fi trimise CV-urile.