Solutii cu propilenglicol sau glicerina vegetala

Lichidele care se folosesc pentru tigara electronica si pe care acest device le transforma in vapori inhalati ulterior de vaperi au la baza fie propilenglicol, fie glicerina vegetala, fie ambele. Amandoua sunt, practic, “motorul” care face ca un lichid sa poata fi transformat in abur pentru vapat. Majoritatea celor care folosesc tigari electronice prefera  sa cumpere lichid tigara electronica cu propilenglicol pentru ca acesta creeaza vapori mai puternici, insa exista si persoane care prefera o cantitate mai mare de vapori si pentru aceasta folosesc lichide pe baza de glicerina vegetala. 

De asemenea, amestecurile cu propilenglicol sunt mai subtiri decat cele cu glicerina vegetala, care sunt mai dense. Propilenglicol-ul creeaza vapori mai fierbinti, in timp ce vaporii creati de proteina vegetala sunt mai reci. Pe langa contributia esentiala pe care o au la crearea vaporilor, propilenglicol-ul si glicerina vegetala sunt in acelasi timp diluanti foarte importanti. Fiecare dintre aceste substante dilueaza mixul de nicotina si arome, sau doar de arome – dupa caz, pana il aduc la o tarie dorita si acceptata de catre vaper. Propilenglicol-ul este un lichid fara culoare, in principiu fara vreun miros specific, vascos si limpede, cu un gust usor dulceag. Este un produs al carui nume suna cunoscut pentru ca este folosit intr-o gama larga de produse farmaceutice, dar si ca aditiv in industria alimentara (denumirea sa mai este si E1520). Glicerina vegetala este si ea un aditiv alimentar si farmaceutic foarte obisnuit, folosit ca diluant, stabilizator intr-o multime de produse pe care le consumam in mod obisnuit (denumirea sa – E422). 

In general, majoritatea vaperilor care prefera sa se informeze inainte de a inhala substante pe care nu le cunosc opteaza pentru elichide cu glicerina vegetala, dat fiind ca intr-o lista a tuturor e-urilor folosite in alimentatie si in alte industrii de care ne lovim la tot pasul E1520 este mentionat ca fiind periculos.