Conditiile inchirierii unei masini

Inchirierea unei masini presupune responsabilitatea luarii unei decizii de a utiliza un autoturism ce nu ne apartine. Fie ca este vorba de o calatorie sau deplasarea in interes de serviciu este necesar sa fim informati cu privire la conditiile in care are loc inchirierea. Cerintele solicitate sunt legate de forma de plata, existent unui permis auto, varsta etc.

In general contractul stipuleaza atat termenii generali in care se realizeaza aceasta procedura dar si termenii specifici agreati de fiecare companie in parte. Piata de rent a car Cluj pastreaza in linii mari aceleasi caracteristici pentru majoritatea firmelor.

Astfel ca alegerea unui autoturism are la baza atat motivatiile fiecarui individ, cat si conditiile pe care el si le asuma prin semnarea contractului. Pretul inchirierii are in vedere aspecte precum intretinerea autorurismului si asigurarile prevazute. De cele mai multe ori benzina nu este inclusa in pret. Autoturismul este livrat cu un anumit nivel al combustibilului dar trebuie inapoiat cu acelasi nivel caci in caz contrariu se plateste diferenta.

Un alt aspect de care trebuie sa tina cont clientul este acela ca in cazul solicitarii livrarii autoturismului in alt oras decat cel al firmei, se va plati suplimentar o taxa pentru distanta respectiva.

De asemenea, deplasarea in strainatate nu este agreata de catre toate firmele, aceasta efectuandu-se in anumite conditii. De cele mai multe ori companiile de rent a car percep o taxa suplimentara pentru trecerea frontierelor si doar anumite autoturisme din parcul lor auto pot fi inchiriate in acest scop. Pentru soferii suplimentari se percepe o alta taxa, aspect valabil si pentru soferii tineri sau fara experienta. Taxa suplimentara pentru mai multi soferi se explica din prisma faptului ca masina este asigurata doar pentru cel care o inchiriaza.

Fie ca este vorba de agrearea unor termini generali sau a unor conditii specifice, intotdeauna este bine sa ne insusim contractul de inchiriere.