Unda verde ofertelor la ski

Sezonul de iarna este pe punctul de a incepe, iar marile agentii de turism nu isi dezamagesc nici anul acesta clientii fideli, pregatindu-le unele dintre cele mai atractive, mai complete si mai actuale oferte de ski pentru sezonul rece. Fie ca vorbim despre statiunile montane din Romania - Predeal, Sinaia, Busteni Bran-Moeciu, Azuga, sau Ranca, Paltinis, Cavnic si Straja -, despre statiunile din Bulgaria vecina - cum ar fi Bansko, Borovets sau Pamporovo - sau despre destinatiile celebre de ski din Austria, Italia, Franta sau chiar Germania, nu exista nicio indoiala ca pana si cei mai pretentiosi turisti de iarna din Romania vor gasi o oferta care sa le raspunda pe deplin cerintelor.

O parte importanta a ofertelor la ski disponibile se adreseaza schiorilor de tura, care prefera week-end-urile prelungite pentru a se distra pe partii, asta in ciuda aglomeratiei de sfarsit de saptamana, iar pentru acestia ofertele last minute sunt - din cate se pare - cea mai buna optiune, mai ales in ceea ce priveste pretul uneori redus substantial. Insa, de departe, cel mai important si cel mai vandut produs al agentilor din turism sunt vacantele la ski in afara tarii, fie ele in perioada sarbatorilor de iarna sau in imediata apropiere a acestora. Pentru ca in topul preferintelor romanilor pentru anii trecuti au fost destinatii precum Austria sau Italia, dar si Bugaria, si anul acesta operatorii din turism s-au pregatit cu cele mai bune oferte pe cele mai bune partii din aceste tari. Preturile sunt de multe ori extrem de accesibile, putand incepe de la 250-300 de euro pentru 7 nopti de cazare intr-un apartament de doua persoane, si pot ajunge pana la peste 1000 de euro in unitati de cazare din apropierea partiilor sau din statiuni mai scumpe.

Una dintre destinatiile favorite ale romanilor este Bulgaria, preferata atat pentru raportul calitate - pret foarte bun, cat si pentru faptul ca este foarte aproape de Romania, ceea ce se traduce pentru turisti in costuri scazute pentru transport si in timp redus pentru deplasare.