O vorba iti poate distruge fericirea

De curand am vorbit cu o prietena veche. Era foarte fericita, avea o noua relatie, iubitul ei era foarte atent cu ea si totul parea ca merge perfect. Pana intr-o seara cand cineva a jignit-o, s-a legat de aspectul ei fizic. Pentru a va face sa intelegeti mai bine situatia, aceasta fata a avut probleme cu greutatea, a tinut zeci de diete si a reusit sa ajunga la o greutate normala. Bineinteles ca nu este genul de fata care sa fie cunoscuta drept ,,fata aia slaba”. Nici gand. In schimb, este foarte frumoasa. Multa lume o apreciaza pentru simplitatea ei, pentru felul in care se comporta. Este o adevarata domnisoara, fiind intotdeauna plina de eleganta. Are un stil propriu, un par lung, drept, stralucitor, iar ochii sunt mari si caprui.
 
Cum spuneam, acest inger a fost jignit. De ce? Nimeni nu stie. Majoritatea persoanelor care o cunosc stiu ca greutatea este punctul ei slab, felul in care arata fiind foarte important pentru ea. Deoarece nu a reusit sa ajunga la greutatea pe care si-o doreste, ea tine in continuare dieta. Cu putin timp in urma se imbolnavise, nemaiputand sa elimine mancarea din stomac. Vin acum si va intreb: de ce sunt necesare toate acestea? De ce a fost nevoita fata asta sa intre in spital si sa nu poata sa manance mai nimic cateva zile? Eu stiu de ce: pentru ca societatea este foarte stricta cand vine vorba de aspectul fizic. Parca orice fata care nu e 90-60-90 este catalogata drept grasa. Daca ai cu 3,4 kilograme in plus, deja esti ,,obeza”, ,,elefant” sau ,,balena”. In schimb, daca esti anorexica, subponderala, din start esti privita cu ,,admiratie” de catre anumite persoane.
 
Treziti-va, fetelor! Frumusetea nu inseamna sa fii numai piele si os. Nicidecum! Frumusetea sta in interiorul nostru! Ceea ce credeti voi ca e frumos, este de fapt o boala. Cum poti tu ca adolescent, fiind in crestere, sa cantaresti 44 de kilograme la o inaltime de 166 de cm? Nu vi se pare prea exagerat? Sunt de acord cu faptul ca persoanele supraponderale trebuie sa se ingrijeasca mai mult de corpul lor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa slabesti cu orice pret. Infometarea nu te face mai speciala, ci te face bolnava!

O luam ca exemplu concret pe aceasta fata. Dupa ce a fost jignita, moralul i-a fost la pamant. Vrea sa se apuce din nou sa tina o cura de slabire, in ciuda sfatului medicului care i-a spus sa manance normal pana se vindeca. Unde va ajunge aceasta fata? Cum va fi organismul ei peste cativa ani? Degeaba reuseste sa fie slaba daca psihicul ei o sa fie distrus. Si toate astea sunt din cauza societatii care promoveaza un anumit tipar de frumusete. Total gresit, dupa umila mea parere. As vrea ca macar pentru o zi persoanele care critica felul in care arata oamenii asa-zisi ,,grasi” sa faca schimb de roluri cu acestia. As vrea sa fie ele in pielea celor care sunt zilnic jigniti. As vrea sa vada cat de mult dor cuvintele si cat de importanta este o vorba buna atunci cand esti la pamant.
 
Incercati, va rog, sa fiti mai toleranti. Incercati sa nu mai judecati persoanele daca nu le cunoasteti. Amintiti-va ca vorbele pe care le spuneti dor, pot rani extrem de tare o persoana. Daca un om  nu arata asa cum va place voua, nu il jigniti. Acceptati-o asa cum este si incercati sa ii cunoasteti sufletul.