Anunturile de executari silite

Perioada de criza financiara pe care o traversam conduce uneori la cazuri dramatice, cu atat mai mult pentru cei care au contractat credite ipotecare, pe care se vad astazi in situatia de a nu le mai putea plati. In aceste cazuri bancile trec la procedura de executare silita pentru a recupera banii cu care a creditat un client. Site-urile de anunturi gratuite vin, de ceva timp, cu sectiuni noi de tipul Licitatii Executari Silite, unde publica anunturile de vanzare a imobilelor aflate in proces de executare silita. Fiecare licitatie are un pret de pornire impus de banca, de la care se poate licita, existand astfel sansa pentru cumparatori, de a achizitiona case interesante la un pret uneori sub pretul pietei.

Dupa ce la inceputul “boom-ului” executarilor silite in Romania au existat nenumarate acuzati de vindere la pret de nimic catre diverse persoane apropiate bancherilor sau lumii de business, a unor imobile si proprietati foarte valoroase, fara a aduce la cunostinta marelui public aceste informatii, dupa ce mii de romani au incercat sa dea spaga pe ici pe colo pe la diversi interpusi care sustineau ca sunt in contact cu birouri de executori si ca pot vinde case la preturi foarte bune, si dupa ce unul dintre ziarele nationale a spart gheata publicand saptamanal lista porprietatilor scoase la vanzare ca urmare a procesului de executare silita, iata ca astazi a venit vremea sa avem parte si de sectiuni la liber cu astfel de oferte, pe site-urile de anunturi.

Pe de alta parte, exista si numeroase site-uri web care publica lista tuturor proprietatilor ce se vand ca urmare a executarii silite, cu actualizari periodice, precum si a licitatiilor publice, insa ofertele pot fi accesate contra cost, pentru un abonament lunar sau anual.

Oricum ar fi, ofertele de vanzare pentru casele executate silit pot fi extrem de utile pentru romani, mai ales daca sunt pregatiti sa cumpere si au suma cash.