Predarea unui autoturism inchiriat

Predarea unui autoturism inchiriat in Cluj poate parea adesea un lucru simplu de afectuat. Dupa ce ai semnat cateva acte, inmanezi cheile catre firma inchiriatoare si ai plecat. Acesta este scenariul cel mai simplu al predarii unui autoturism in conditii normale, fara prea multe batai de cap. Cu toate acestea, exista si aici o multime de factori pe care trebuie sa ii iei in calcul in momentul in care nu mai ai nevoie de serviciile unei astfel de companii:

Fa intotdeauna plinul masinii


Cand returnezi o masina inchiriata va fi nevoie sa o predai cu rezervorul plin, sau compania de inchirieri auto il va umple pentru tine, contra cost. Alegand a doua optiune, vei fi taxat conform pretului actual al pietei combustibilului pentru diferenta de bani. In zilele noastre, poti plati, de asemenea, in avans pentru aceasta umplere de rezervor. Este probabil, mult mai convenabil si mai la indemana. Fiecare companie rent a car Cluj are politici diferite cu privire la modul de umplere al rezervorului, iar din acest motiv trebuie sa te asiguri dinainte asupra firmei inchiriatoare. Unele dintre ele pot percepe taxe suplimentare pentru returnarea vehiculului fara combustibil, lucru care nu poate decat sa-ti dauneze economiilor.

Fii punctual

Cand predai un autoturism inchiriat, va exista o data si o ora fixa, specificate pe contractul de inchiriere. Daca intarzii cu doar jumatate de ora, indiferent care este motivul tau (fie ca te-ai blocat in trafic sau ai fost retinut la serviciu) poti fi taxat cat pentru o zi de inchiriere in plus. Verifica daca compania de la care inchiriezi ofera perioade de gratie in minute sau ore, astfel incat sa nu fii taxat inutil. Cu toate acestea, daca vei returna masina mai devreme decat ora specificata in contract, nu vrei primi niciun premiu sau vreo reducere in bani.

Fii atent la lucrurile personale


Este usor sa lasi in urma lucruri pe care le-ai avut in buzunarul de la usa sau pe cele care au alunecat sub sau intre scaune. Inainte de a iesi din vehicul, cauta atat pe scaunul din fata cat si pe bancheta din spate, pentru a te asigura ca nu ai uitat nimic.

Cu putin timp si efort suplimentar, poti salva sute de lei si stres inutil atunci cand inchiriezi un autoturism. Incearca sa nu fii prins pe nepregatite in momentul predarii si asigura-te ca ai inteles termenii si conditiile de predare al acestuia.