Un mic articol despre prietenie

Multi oameni trec prin viata cu doar cativa prieteni. Se pare ca unii au chiar mai putin de atat. Ei nu au pe nimeni cu care sa intre in contact atunci cand lucruri bune sau rele li se intampla. Nu exista nimeni in viata lor cu care ar putea face un schimb de idei sau sa vorbeasca despre subiecte care ii macina. Ei nu au pe nimeni sa cheme cand le este greu, sunt la mila vietii, inconjurati de singuratate.

Altii par a fi exact contrariul, oriunde ar merge oamenii ii cunosc si le face placere sa stea in preajma lor. Cand o problema se iveste, cea mai mare ezitare este ce prieten sa contacteze. Ei stiu exact pe cine sa caute pentru a dezbate un anumit subiect. Viata lor e plina de amuzament si noi relatii revigorante de prietenie. Cand stam de vorba cu astfel de oameni aflam multe lucruri despre prietenie de la ei, au o multime de idei si discuta cu usurinta orice topic.

Desigur, majoritatea sunt perfect fericiti sa fie in contact cu mai putini oameni . Acestia prefera sa aiba cativa prieteni apropiati si loiali, decat multi si superficiali. Insa in final nu conteaza decat faptul ca ai prieteni si nu neaparat numarul acestora. Loialitatea si intelegerea sunt esentialul indiferent daca ai un singur prieten. Acestia sunt prietenii adevarati care impart timpul lor cu noi pentru a ne ajuta sa trecem peste probleme.

Prietenia este o binecuvantare, iar prietenii sunt canalul catre caldura emotionala, spirituala si uneori chiar psihica. Prietenii ne vor inveseli cand suntem in momente proaste, depresive, ne vor provoca sa ne depasim limitele cu un curaj despre care nu stiam ca zace in noi, ne vor motiva cand suntem gata sa renuntam si vor fi alaturi de noi cand primim lovituri de la viata. In general ii vrem in preajma noastra in momentele bune ca sa radem, sa ne comportam prosteste, sa ne bucuram de activitatile care ne fac placere. In cate moduri ti-au imbogatit prietenii tai viata sau te-au facut sa te simti iubit, acceptat, respectatat? Probabil lista este prea lunga si creste in fiecare zi.

Prietenia este singura trasatura durabila in lumea aceasta. Poate exista miracole care pot schimba lumea, dar in orice miracol prieteniia este unul din stalpii de baza.