3 destinatii de ski pentru incepatori

Ski-ul nu este un sport usor si mai ales nu unul pe care sa il poti prinde din zbor. De asemenea, nu este nici un sport lipsit de riscuri si tocmai de aceea pentru cei care nu si-au facut inca initierea pe partii speciale pentru incepatori, prima experienta poate lasa un gust amar… Ca atare, tocmai pentru ca vreau sa evit un concediu ruinat, anul acesta am fost nevoita sa ma orientez catre oferte ski pentru incepatori, pentru ca intregul grup sa se bucure de o experienta cat mai placuta. Pentru optiunea mea piata nu este deloc saraca, majoritatea tarilor unde se practica ski la nivel superior oferind si partii pentru incepatori. Iata cele trei destinatii care au intrat in short list-ul meu si din care va trebui sa aleg suficient de repede cat sa mai prind ofertele pentru early booking.

Poiana Brasov – are avantajul ca suntem acasa, aproape de un oras mare, care ofera diverse facilitati (ceea ce este ideal atunci cand calatoresti cu copii). In plus, are avantajul pretului mai mic decat cel al unei deplasari intr-o alta tara.

Bansko – ma atrage pentru ca am multe recomandari in ceea ce priveste aceasta statiune si, mai mult decat atat, dincolo de a fi o statiune de ski renumita in ultimii ani, este un punct nodal pentru turismul Bulgariei. Relieful pare superb, din poze, sistemul de urcare este unul modern si in plus are mai multe piste de incepatori foarte bune. Pe de alta parte, ofera si partii de nivel intermediar, pentru aceia dintre noi usor mai priceputi…

Cortina (Italia) – ma atrage pentru ca am mai fost acolo. Este ideala pentru a imbina turismul de calitate cu turismul sportiv  si ofera niste privelisti uimitoare. Partiile de incepatori sunt foarte bune, iar monitorii sunt extrem de bine pregatiti, chiar si pentru lucrul cu copiii.