O viata fara boli

Cateodata remediile naturiste sunt mult mai benefice decat medicamentele. Vine un moment in viata, cand toti ne imbolnavim, fie ca este vorba despre o simpla raceala, fie ca este ceva mai grav.

In primul rand, este important se prevenim. Insa, de multe ori acest lucru este imposibil, de aceea trebuie sa invatam sa tratam boala. Recomadabil este sa mergi la doctor sau la un specialist, insa Reader’s Digest a tiparit o carte foarte buna. Fiind bazata pe nenumeroase studii medicale de la peste 100 de medici competenti, cartea se numeste „O viata fara boli“.

A fost tiparita in anul 2012, in Bucuresti si contine metode testate de prevenire a peste 90 de probleme de sanatate precum anceea, ulcerul, raceala, micoza piciorului, durerile in zona gatului, bronsitele si chiar diabetul.

Cartea debuteaza cu prevenirea bolilor prin 12 pasi: renunta la fumat, fa miscare 30 minute in fiecare zi, consuma zilnic cel putin cinci portii de fructe si legume, fa analizele medicale, dormi cel putin sapte ore in fiecare noapte, ia zilnic o doza mica de aspirina, ia-ti tensiunea arteriala, creeaza relatii armonioase cu familia si prietenii, elimina din alimentatie majoritatea grasimilor saturate, trateaza depresia, controleaza stresul cronic, mediteaza, roaga-te sau concentreaza-te asupra unui scop inalt. In urmatoarele 18 pagini, acesti pasi sunt explicati mai pe larg.

In cuprinsul cartii, gasim modul specific in care putem preveni sau trata fiecare boala in parte. Precum am specificat, sunt continute peste 90 de boli. De exemplu, durerile de spate. In patru pagini este explicata pe larg aceasta durere, dupa care sunt prezentate exercitii specifice. Paginile sunt colorate si contin multe imagini sugestive.

In finalul cartii sunt retete delicioase pentru prevenirea bolilor, precum pesto de busuioc, friptura de porc cu sos de rodii sau pui glazurat cu radicinoase.

Consider ca este o carte valoroasa si interesanta, care ar trebuie sa se gaseasca in casa fiecarei persoane!