Cursurile teoretice - esentiale pentru obtinerea permisului de conducere auto

Pentru ca exista nevoia adaptarii tehnologiei si a noilor tehnici de conducere auto, scolile de soferi au inceput sa se echipeze tot mai mult cu aparate si dispozitive care sa vina in ajutorul candidatilor atunci cand le frecventeaza cursurile. S-au dus vremurile in care puteai sa inveti de acasa si sa te prezinti la sfarsit, direct la examenul final de conducere ca sa poti sa iei permisul. Astazi, este imperios necesar sa frecventezi cursurile scolii de soferi alese, iar daca cunostintele despre legislatia rutiera corespund cu notiunile din manuale, esti liber sa treci mai departe catre partea practica, unde ai posibilitatea alegerii unui intructor auto, care sa puna bazele sofatului in limitele admise pentru un incepator. Dupa ce aceste doua “faze” au fost parcurse, te-ai calificat cu succes pentru examenul auto final.

In timpul examenului de conducere auto, atat la partea teoretica (sala), cat si la partea practica (traseul)  ti se verifica intr-o maniera profesionala toate cunostintele dobandite in timpul scolii. Daca rezultatele te recomanda, devii noul posesor al unui permis de conducere auto, valabil pe drumurile publice din Romania si nu numai. Cu toate acestea, multe persoane pot intampina dificulati atunci cand sustin proba teoretica (sala) a examenului final. Faptul ca sistemul de sustinere al probei este unul computerizat, poate pune in dificultate o multime de candidati. Pentru ca inca exista persoane care nu sunt familiare cu utilizarea unui computer, lipsa freventei de la scolile de soferi reprezinta un mare dezvantaj. Oamenii pierd adesea timp pretios in incercarea citirii si completarii de chestionare auto, iar obligatia de a folosi mouse-ul (si mai ales urmarirea cursorului pe ecran) pentru a alege raspunsul corect, este inca un impediment.

In cosecinta, frecventarea cursurilor scolii de soferi este obligatorie. Acolo se pun bazele utilizarii calculatorului, se exerseaza si se explica notiunile teoretice neintelese. Pentru unii candidati, neprezentarea la cursurile specializate a scolilor de soferi, poate aduce dupa sine picarea in intregime a examenului.