British American Tobacco trece la tigara electronica

Pe o piata in care fumatul tinde sa fie din ce in ce mai blamat si in care volumul de vanzari al tigaretelor clasice este in scadere, principalii producatori de tigari se orienteaza rapid catre producerea si comertul de tigari electronice.

Desi considerate a avea un potential cancerigen ridicat, tigarile electronice se vand la scara larga si din ce in ce mai multe tari in care fumatul era o indeletnicire extrem de uzuala (vezi Romania) incep sa adopte tigara fara nicotina.

Astfel, la finele lunii iulie, una dintre cele mai importante companii de pe piata de tigarete, British American Tobacco, si-a anuntat decizia de a-si extinde prezenta pe piata tigarilor electronice din intreaga lume, dupa lansarea primului sau produs, “Vype”. Desi a fost lansat numai pe piata online (urmand ca din septembrie sa fie disponibil si in magazine) si numai in UK, “Vype” reprezinta un pas revolutionar pentru marii producatori de tigarete.

Mai mult decat atat, toti marii producatori de tigarete din intreaga lume pariaza in acest moment pe piata tigaretelor electronice, despre care se crede ca vor depasi ca volum de vanzari tigarile clasice, in termen de 10 ani.