LOCURI DE VIS PENTRU CEA MAI FRUMOASA SARBATOARE A ANULUI

Daca va intrebati care sunt locurile unde merita sa va petreceti sfarsitul de an insa vreti sa va bucurati si de timpul de afara, in special de zapada este momentul sa descoperiti o noua experietenta in locuri inedite de la noi din tara. Pentru inceput trebuie sa stabiliti o lista de lucruri de care sunteti atrasi pentru a fi siguri ca faceti cea mai buna alegere. Verificati harta, fi-ti curiosi sa gasiti locuri nemaiauzite si faceti-va timp sa descoperiti care sunt lucrurile care va fac pur si simplu sa vibrezi si va aduc o multumire aparte. Asadar, daca tocmai v-ati propus sa petreceti sarbatorile de iarna in compania familiei verificati atent ofertele de pe piata si gasiti ceva iesit din comun, care sa va uimeasca. Astfel ca trebuie sa acordati atentia lucurilor care va fac fericiti pentru a va implini visul. Iata cate locatii mai putin cunoscute,care merita vizitate in aceasta perioada a anului.

 1.Valea cu Pesti Valea cu Pesti este un complex turistic din judetul Arges, care se afla la o distanta de 7 km de Barajul Vidraru. Este o locatie perfecta pentru a petrece Craciunul cu familia sau cu prietenii. Pe langa mancarea traditionala servita ireprosabil, oaspetii au parte de surprize si momente artistice autohtone. Iar daca ajungeti si la Curtea de Arges, puteti admira Manastirea mesterului Manole sau puteti escalada Muntii Fagaras.

2.Hotelul de Gheata de la Balea Lac Pentru cei care nu stiu, acest hotel a fost construit in iarna anului 2005-2006, fiind primul de acest gen din Europa de sud-est. Asadar este o destinatie inedita pentru Craciun, si reprezinta o experienta unica ce merita traita macar o data in viata. Aici puteti vedea si Biserica de gheata si Winter Parkul unde puteti face schi si snowboard. Este o destinatie atractiva unde an de an vin mii si mii de turisti. Hotelul este construit din blocuri de gheata decupate in fiecare an din Lacul Balea si lipite cu zapada de pe versant, iar interiorul este luminat cu instalatii cu leduri ecologice pozitionate strategic pentru a crea o imagine de neuitat. De asemenea, in camere, paturile de gheata sunt acoperite cu blanuri si saci de dormit, astfel ca nu veti simti frigul iar in restaurantul hotelului veti putea servi mancarea pe platouri de gheata iar bautura din pahare de gheata sculptata. Suna ca o lume de basm pe care cu siguranta nu puteti sa v-o imaginati pana ce nu ajungeti acolo.

3.Borsa Daca tocmai v-ati propus sa mergeti in Maramures in perioada sarbatorilor de iarna ar fi bine sa alegeti ca destinatie Borsa. Aici cu siguranta vei fi uluit de frumusetea locului si de traditiile pastrate inca din cele mai vechi timpuri. La Borsa va puteti bucura de zapada asa cum trebuie iar daca sunteti un impatimit de schi, nici o problema aici sunt 3 sau 4 partii de schi pregatite pentru turisti. Orasul este situat la o altitudine de 700 m si este inconjurat de muntii Rodnei, Maramuresului si Tibau. Tot aici puteti vedea si Cascada Cailor, Cariera de Piatra, Lacul Iezer, cabana meteorologica si mocanita. Va puteti caza la hoteluri sau la pensiuni,unde veti fi servit cu preparate traditionale din acea zona si va puteti bucura de obiseiurile locului.

4. Baile Balvanyos Balvanyos se afla in judetul Covasna, fiind o statiune renumita pentru izvoarele sale minerale, dar si pentru peisajele superbe. Acestea dispun de instalatii moderne pentru tratamentul afectiunilor cardiovasculare, bazin in aer liber cu apa minerala carbogazoasa, precum si instalatii pentru mofete si de electroterapie. Statiunea dispune de numeroase locuri de cazare dar si de numeroase atractii turistice in imprejurimi cum ar fi Ruinele cetatii Balvanyos, Grota cu Alaun, Cimitirul Pasarilor si Pestera Ucigasa.