Masina

Masina, ca si tigara, cafeaua sau alcoolul, a devenit un drog. Nu se mai poate fara ea, in pofida neajunsurilor pe care le pricinuieste (combustibil, reparatii, asigurare, inspectii tehnice etc). Nu mai poti sa-ti cumperi o piine, de la magazinul din colt, daca nu te duci cu masina. Obisnuinta este cea de-a doua natura. Invirti cheia in contact si…ai rezolvat problema. Simplu. Curind o sa ne cumparam avioane. Viitorul se arata promitator.

Cine se gindea ca la inceput de mileniu trei n-o sa mai incapem pe strazi? Foarte putini. In citiva ani n-o sa mai incapem nici pe cer. Stiinta nu sta degeaba. Masina ( asa cum o stim) a schimbat mentalitati, moduri de gindire si de viata, transformind lumea intr-un infern. Si inca sintem la inceput. Masina, nelipsita masina, a ajuns etalonul prosperitatii, a personalitatii cuiva (doctor sau analfabet!), asta nici nu mai conteaza, nu-ti trebuie multa stiinta de carte ca sa sofezi. Totul e sa ai masina, sa defilezi pe strazile urbei cu nu stiu ce bolid si sa auzi in urma exclamatii de genul:” tare!”” misto”” beton”.

Astazi nu mai esti judecat dupa cite carti ai scris, nici vorba, esti judecat dupa cite masini ai. Se mai schimba roata. Prea au huzurit desteptii astia “ subtiri” citeva sute de ani. Trebuia sa li se infunde si lor odata!