Un zambet perfect cu o dantura pe masura

Un zambet perfect cu o dantura pe masura Dantura noastra este importanta atat pentru felul in care aratam si vorbim, dar mai ales atunci cand trebuie sa ne alimentam. O dantura perfecta garanteaza atat o vorbire normala, clara, cat si o masticatie usoara si totala a alimentelor pe care le consumam zi de zi. De foarte multe ori dintii nu sunt pozitionati corect, sunt inghesuiti, nu stau in pozitia corecta, spatiul dintre ei este mai mare sau mai mic decat cel normal.

In acel moment discutam despre imperfectiuni dentare, niste anomalii in dezvoltarea dintilor care pot afecta muscatura si masticatia, dar si zambetul perfect la care multi dintre noi aspira. Imperfectiunile dentare pot fi corectate cel mai simplu cu un aparat dentar care are grija sa alinieze perfect dintii si sa ii ajute sa isi recapete locul cel mai bun in economia dentitiei. De regula, aparatele dentare se monteaza la o clinica stomatologica, acolo unde medicii stomatologi au si pregatirea necesara, dar si cele mai moderne instrumente pentru pozitionarea corecta a acestora. Aparatul dentar consta in niste asa numiti „bracketi” din metal sau din ceramica, amplasarea lor fiind pe suprafata vestibulara, tocmai pentru a indrepta dintii si a-i alinia corect in raport cu ceilalti. Mai exista aparate dentare care se monteaza pe suprafata palatinala sau linguala, insa sunt destul de scumpe, asa ca majoritatea pacientilor cu astfel de probleme prefera aparatul dentar clasic.

La anumite perioade de timp, aparatul dentar „se strange”, iar prin intermediul unui arc special din structura sa, alinierea dintilor va fi aproape perfecta. Aparatele dentare montate la clinica stomatologica pot fi purtate si de adulti, si de copii, uneori trebuie sa fie extrasi si dinti, molari de minte de cele mai multe ori, asta pentru a se aseza dintii corect si a exista o ocluzie corecta. Se poate alege un aparat mobil, unul monobloc, fix, invisalign, invizibil. Ulterior indepartarii aparatului dentar si repozitionarii dintilor pe arcada, radacinile nu sunt inca fixate complet in os, asa ca va trebui ca aparatul dentar fixat de specialistii de la clinica stomatologica sa fie inlocuit cu unul de contentie, pentru a nu exista recidive.

La final, zambetul va fi perfect, vorbirea va fi mai clara, iar procesul de mestecare a mancarii mai usor si mai eficient.