Mother Board sau nucleul unui laptop

Placa de baza este componenta principala a unui laptop, o piesa hardware complexa pe care sunt montate toate componentele (procesor, memorie, chip grafic, hard disk, chip audio si retea) si conectorii ce fac posibila utilizarea laptop-ului. Daca laptopul nu mai porneste, insa nu afiseaza nimic pe ecran, usb-urile sunt nefunctionale sau placa de retea nu detecteaza cablul introdus este posibil ca laptopul sa aiba o problema pe placa de baza si trebuie sa apelati la service onlaptop.

Acest service poate fi gasit online pentru informatii de contact la adresa www.onlaptop.ro si practica reparatii pentru placa de baza pentru laptopuri de diverse tipuri si anume: Acer, Apple, Asus, Dell, EMachines, Fujitsu Siemens, Gateway, HP Compaq, IBM Lenovo,LG, LiteOn, MSI, Packard Bell, Panasonic, Samsung, Sony, Toshiba, Uniwill. De cele mai multe ori defectele aparute la placa de baza a laptop-ului survin din cauza faptului ca laptopul nu este curatat de praf periodic, s-a folosit un incarcator universal sau compatibil de proasta calitate, din greseala s-au varsat lichide pe tastatura laptopului ori s-a incercat repararea anumitor componente de catre o persoana nespecializata. In majoritatea cazurilor placa de baza a laptop-ului poate fi reparata prin inlocuirea sau relipirea chipurilor defecte (proces care poarte numele de reballing), prin curatarea completa a placii de baza cu ultrasunete, refacerea traseelor defecte de pe pcb, inlocuirea smd-urilor si tranzistorilor. Toate aceste operatiuni sunt efectuate in service laptop de catre un personal instruit si specializat.

Iar daca nu ai timp sa ajungi la Service OnLaptop pentru reparatie placa de baza, nu-i nimic, trebuie doar sa intri pe site si sa te inregistrezi pentru ca cineva sa se deplaseze la tine, ori acasa ori la birou sau unde ai laptopul pentru a-l prelua si prentru a-l aduce inapoi reparat. Procedura este destul de simpla si este la indemana oricui.