Locuri exotice pe care le poti vizita din propriul fotoliu

Statia spatiala internationala. Una dintre cele mai mari realizari ale omenirii este trimiterea de obiecte pe orbita Pamantului si dincolo de ea. Yuri Gagarin a fost prima persoana care a ajuns in spatiu in 1961. Multi altii i-au urmat exemplul in anii ce au venit. Pe langa toate acestea am reusit sa lansam foarte multe obiecte facute de mana omului in spatiu, inclusiv peste 2.500 de sateliti perfect functionali.

De departe cel mai mare obiect care orbiteaza planeta noastra este Statia Internationala Spatiala. Lansata in 1998, ISS este dovada vie a faptului ca am reusit sa trimitem in spatiu tehnologie si rezultate ale unei expertize stiintifice. ISS functioneaza ca un laborator de stiinta in microgravitate, putand adaposti pana la sase oameni. Doar cativa indivizi sunt intr-atat de norocosi incat sa ajunsa sa vada Terra din spatiu si sa exploreze cele oferite de ISS. Restul oamenilor se vor multumi cu un stream HD. Unul dintre fluxurile de date transmise de ISS este dedicat capturarii cu ajutorul unor camere speciale 3D a unor imagini ale Terrei privite din spatiu care-ti taie rasuflarea.

Alta camera permite tuturor sa-i vada pe astronauti si sa auda ce vorbesc. Este poate cea mai buna perspectiva pe care ai putea-o avea vreodata asupra ISS si activitatii de acolo fara a te deplasa din fotoliu!