Obtinerea pardoselilor industriale

Pardoselile industriale trebuie sa ofere protectie pe termen lung, alaturi de functiile structurale estetice si de siguranta. Tehnologia ofera posibilitatea de a proiecta proprietati specifice pentru a satisface nevoile multor industrii diferite, de la prelucrarea produselor alimentare sau electronice, pana la uzinele chimice si electrice sau fabricarea de masini.

Pardoselile comerciale sau industriale tind sa fie plasamente mari, care sunt sensibile la ondulare si crapare. Exista o multime de modalitati prin care poate fi controlata utilizarea materialelor potrivite si amestecarea desenelor pe pardoselile industriale. In realizarea suportului cimentic, cheia sta in obtinerea unui agregat bine echilibrat impreuna cu folosirea unei cantitati optime de apa si aditivi. Punerii in opera si finisarea sunt, de asemenea, critice pentru a obtine suprafata potrivita. Prin urmare, realizarea suportului necesar acoperirii cu pardoseli epoxidice sau chiar vopsele de pardoseala este de foarte mare importanta.

Generalitati privind tehnologia de aplicare
:

o Primul pas in aplicarea pardoselii epoxidice consta in curatarea suprafetei-suport, cu degresanti comuni sau specializati, in functie de tipul de contaminare a suprafetei.

o Urmatorul pas este slefuirea si asperizarea suprafetei, cu masina de slefuit cu discuri diamantate, cu rolul dublu de a elimina total orice urme de contaminanti si, totodata, de a realiza punctele de ancora necesare unei bune aderente a straturilor superioare.

o Slefuirea este importanta si in cazul in care exista straturi anterioare de vopsea, etansanti sau alti contaminanti, care nu pot fi inlaturate prin alte mijloace. Inlaturarea totala a straturilor vechi de vopsea se va face doar in cazul unei accentuate deteriorari a acestora sau a incompatibilitatii cu vopseaua epoxidica. Altfel, se va face doar o asperizare.

o Fisurile sau defectele din suportul cimentic vor fi reparate de preferinta cu mortar epoxidic.

o O atentie sporita va fi acordata umiditatii. Nici una dintre lucrarile ce implica materiale epoxidice nu se va efectua la o umiditate a suportului mai mare de 5%, decat cu materiale speciale, recomandate de producator.

o Dupa pregatirea suportului se va aplica un strat de grund de amorsare epoxidic cu rolul de sigila porii si a crea stratul pregatitor pentru pardoseala sau vopseaua epoxidica.

o Modul de aplicare al pardoselii epoxidice depinde atat de destinatia finala a spatiului, cat si de eforturile la care pardoseala va fi expusa. In general insa, aplicarea se face cu tragatoare speciale cu dinti reglabili, pentru ajustarea inaltimii de turnare si dezaerate cu trafaleti cu ace.

o Exista de asemenea pardoseala multistrat, care se aplica in straturi succesive de rasina si pardoselile turnate cu tragatorul nu necesita vopsire sau lacuire finala, luciul acestora fiind mult superior oricaror alte pelicule.

Pardoseala multistrat, se poate finaliza cu intinderea unei sape epoxidice foarte subtiri, sau cu vopsirea acesteia. In unele cazuri poate fi necesara supralacuirea.

Folosirea unor materiale de calitate impreuna cu ustensilele adecvate poate transforma orice pardoseala industriala intr-o adevarata sala de spectacol.

Romtehnochim, beneficiara a Certificarii Sistemului Integrat de Management al Calitatii, Mediului si Securitatii Ocupationale implementate conform ISO 9001, ISO14001 si respectiv ISO18001, pune la dispozitie nu doar solutiile profesionale de pardoseli epoxidice, ci si echipe de specialisti care asigura aplicarea optima a solutiei, in conformitate cu particularitatile spatiului.


Date de contact:
Telefon: 021-457.0646; 021-457.1693; 021-457.0638
Email: office@emex.ro / marketing@emex.ro
Pagina de contact