Tort cu nuca de cocos

Trebuie sa recunosc ca nuca de cocos este ingredientul meu preferat. De aceea, iubesc prajiturile care contin cocos. Pentru blat, avem nevoie de: sase oua, 130 grame de faina, zece grame de praf de copt, 20 grame de cacao neagra, un plic de zahar vanilat si 100 grame de zahar.

Ouale se bat spuma cu mixerul cu zaharul si cu zaharul vanilat, pana ce isi dubleaza volumul. Faina se amesteca separat cu praful de copt si cacao. Amestecul uscat cu faina se pune in compozitia cu oua si se mixeaza bine. Acest aluat se coace in cuptor intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Se lasa in cuptor aproximativ 20 – 25 minute, pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit pe un gratar.

Pentru crema, adaugam: 150 grame cocos proaspat, 100 grame de zahar, 200 ml de lapte, 200 ml de smantana de frisca, 100 ml de apa de cocos (din nuca), 30 grame de unt si 40 grame de amidon.

Cocosul se taie in bucati si se macina fin in blender impreuna cu zaharul si cu laptele. Se lasa o ora, timp in care sa traga cocosul laptele, pentru a se inmuia putin.

Acest amestec se toarna intr-o oala, se adauga apa de cocos, frisca si amidonul (acesta se amesteca inainte cu putina apa de cocos, pentru a se face o pasta mai lichida si astfel sa se dizolve mai bine in compozitie), apoi se da la fiert pe foc mic, amestecandu-se in crema pana se ingroasa. Se adauga cat timp este fierbinte crema, iar la final untul.

Pentru ca tortul sa aiba un gust delicious, trebuie sa preparam un sirop, ce contine: trei linguri de zahar, 200 – 300 ml apa si o esenta de vanilie. Se pun la fiert toate ingredientele pana se topeste zaharul si apa incepe sa fiarba. Lasam sa se raceasca.

Blatul se taie in trei. Se pune primul blat intr-un inel de montat tortul, se adauga o parte din sirop, apoi se pune o jumatate din crema de cocos. Se pune urmatorul blat, se insiropeaza, apoi se adauga crema. La final, se pune ultimul blat care se insiropeaza si el.

Putem glazura acest tort cu ciocolata topita cu putin lapte.