De ce avem nevoie de web hosting

Atunci cand un incepator in acest domeniu de web design, isi doreste sa “isi faca un site” (aceasta fiind exprimarea general folosita) ultimul lucru la care se gandeste este partea de hosting. De fapt, sincer vorbind, probabil ca sunt foarte putini dintre neofiti in aceasta lume care inteleg termenul de web hosting. 

Pentru ca orice incepator sa inteleaga ce anume este hostingul web –pentru care va trebui sa plateasca luna de luna o suma de bani, alaturi de cea pentru cumpararea sau inchirierea domeniului (in .ro domeniile se cumpara, in timp ce in .com domeniile sunt inchiriate si se plateste o anumita suma anual) – iata o definitie cat mai simpla. Asa cum fisierele obisnuite au nevoie de spatiu de stocare in calculator, in acelasi mod paginile – nenumaratele pagini existente pe internet – au si ele nevoie de spatiu de stocare, numai ca spatiul de stocare pentru acestea este mult mai mare decat cel pe care il poate oferi un calculator obisnuit, si atunci ele se stocheaza pe servere web foarte mari, cu conexiune la internet, astfel incat paginile sa poata fi accesate public si de mai multe persoane in acelasi timp. Ceea ce ofera serverele web este, de fapt, gazduire web, astfel incat paginile sa poata exista online si sa fie accesate de catre utilizatorii de internet. In afara de partea de gazduire site, de la o astfel de companie va mai puteti achizitiona si domeniul si adrese de email (in general intre 1 si 10). In plus, la categoria alte servicii se include adesea si partea de suport tehnic ori de cate ori este necesar, dar desigur aceasta optiune poate exista sau nu, in functie de compania pentru care optati. 

Legat de spatiul de care un site va avea nevoie, in general pachetele standard de web hosting ofera undeva in jurul valorii de 100 megabiti, ceea ce este rezonabil pentru un site obisnuit, si probabil ca la un astfel de site se gandeste orice incepator…