Pasiunea pentru jocuri

Nu exista persoana care poate sa sustina ca nu a jucat niciodata un joc. Inca de mici obisnuiam sa ne jucam, de placere de cele mai multe ori, fie cu papusile, fie cu masinutele, fiecare cu ce avea prin casa. Si daca nu aveam jucarii, in mod sigur improvizam ceva. Daca anumite cutii reprezentau bucataria sau garajul, cu siguranta dopurile sticlelor semnificau rotile camionului sau farfuria cu mancare.

In timpul vietii, cu cat ne-am maturizat si am crescut jocurile au inceput sa se schimbe. Daca pana la 5 ani ne pierdeam timpul jucandu-ne, nestiind altceva sa facem, ajungem la scoala primara si incepe competitia. Inca mai exista in noi placere, pe tot parcursul vietii o sa existe placerea de a intretine anumite activitati, dar s-a ivit competitia. Si astfel jucam de placere, dar daca tot o facem, macar sa aratam ca suntem cei mai buni. Astfel de jocuri sunt reprezentate ca si exemplu de dublele cu mingea. Cine face cele mai multe. Astfel ca pe parcursul vietii descoperim o paleta intreaga de jocuri, ce se pot diferentia astfel: cele de placere, cele pentru bani, cele de relaxare.

Cele pentru bani sunt dupa parerea mea despicate in doua. Cele strict pentru bani, in genul celor de noroc, loto, pariuri sportive si cele din care iese si un ban. Aici putem vorbi de jucatorii profesionisti. Daca au inceput toti din pura pasiune, iar pe parcurs au inceput sa exceleze, au realizat la un moment dat ca sunt atat de buni sau pot deveni atat de buni incat o pot face si pentru bani. Aici putem aminti de jucatorii de biliard, tenis, fotbal, inot, poker. Participa la competitii in primul rand pentru a-si crea o faima, iar apoi pentru a fi recompensata munca.

Jocurile de relaxare sunt cel mai des intalnite in randul oamenilor obisnuiti. Putem aminti nenumaratele jocuri de pe Facebook, jocurile cu carti, jocuri de societate de tipul monopoly, scrabble sau mima si jocurile din aer liber, badminton. Daca foarte multe jocuri au un impact pozitiv pentru jucator, il ajuta sa socializeze sa aiba un contact cu mediul exterior, mult teren a fost castigat de jocurile pe calculator, care reprezinta exact opusul.

Indiferent cu ce joc aveti contact este foarte bine sa nu spuneti nu, sa va destindeti sau sa va mariti bugetul.