O seara fara stres

Reversul zgomotului din oras este linistea ce ne gaseste inveliti in prosoape dupa o baie calda. Aceasta forma de relaxare ne ajuta sa ne mentinem optimismul si sa zambim catre o cana cu ciocolata fierbinte ce ne asteapta imbietoare pe masuta afumata din bucatarie.

O seara fara stres este o seara in oras cu prietenii la o comedie, neaparat romantica, sau o seara petrecuta in intimitatea locuintei.

Uitarea vine cu rolul ei si ar trebui inscrisa in legile firii ca o porunca pentru cei cu prea multe probleme. Suntem un depozit de informatii iar cand acesta ajunge sa devina prea plin trebuie sa depozitam in trecut surplusul pentru a face loc unor noi materiale.

Cand oboseala isi spune cuvantul avem nevoie de acea seara fara stres, avem nevoie ca accesoriile din jurul nostru sa ni se alature in dobandirea relaxarii, avem nevoie de prosoape moi, de lenjerii matasoase, de lumanari parfumante. Chiar daca nu dispunem de toate, putem reactualiza legaturile dintre suflet si trup prin constientizarea nevoii acestui echilibru.

Binefacerea unei seri fara stres, dar fara prosoape pufoase sau alte accesorii de care vorbeam anterior, inseamna sa ai parte macar pentru cateva momente aleatorii de calatoria sinelui pe drumul cunoasterii. Este ca atunci cand te grabesti sa ajungi cat mai repede intr-un loc si primul autobuz care vine este fara aer conditionat. Desi afara este cald si zapuseala tot ceea ce conteaza este ca te afli in acel moment in autobuz si ca vei ajunge la destinatie in timp util cu toate ca de abia mai poti respira cand geamurile sunt deschise iar oamenii prea multi.

O viziune cinica asupra vietii ne arata o harta a lumii fara pretentii iar atunci cand vine vorba despre stres, atunci raspunsul nu il reprezinta insomniile, ci incercarile personale de a ne incepe fiecare zi intr-un mod pozitiv.