5 lucruri pe care nu le stiai despre bancuri

Toata lumea este familiarizata cu termenul de banc. Totusi, mult mai putin stiu insa macar 1 lucru legat de istoria bancurilor, unde isi au originea, care a fost lucrul care a declansat aceasta "epidemie". Cu totii spunem bancuri si ne place sa ascultam bancuri. Fie ca e vorba despre o petrecere, o iesire cu prietenii sau o seara la un foc de tabara, e pacat daca lipsesc bancurile. Pana la urma cam acesta este si rostul lor, cel putin in vremurile noastr: sa destinda atmosfera si sa descreteasca fruntile.
Una dintre modalitatile pe care le avem la indemana pentru a ne face ziua mai buna sunt bancurile. Bancurile, dincolo de faptul ca sunt povestiri scurte, concise, inspirate din intamplari reale sau imaginate de catre persoanele cu un simt al umorului foarte bine dezvoltat, au in spate o istorie cu adevarat surprinzatoare.
Bancuri tari au aparut in trecut tot din nevoia de a rade, de a se amuza, de a satiriza, de a pastra intr-un document si intamplarile amuzante ale celor mai mari nu numai pe cele serioase si distinse. Printre primii umoristi a fost si bufonul care trebuia sa se ocupe intocmai de nevoile regelui. Mai apoi, bufonul a disparut din motive impuse de biserica,si la scurt timp au aparut carticele cu anectode care erau pe atunci o bucurie pentru orice persoana. Pe acest lucru se bazau in trecut si persoanele implicate in conducerea tarii deoarece in vechile bancuri gasim si influente politice.
Acum insa, trecem la cele 5 lucruri pe care pariez ca nu le stiati despre bancuri.
1. In primul rand, originea bancurilor este cea mai importanta. Primele bancuri sau mai degraba glume, au fost rostite in Grecia.
2. Acum ca am identificat locatia, poate ca o data exacta ar fi de folos. Un jurnalist din New York a descoperit nu de mult ca primele bancuri au fost rostite acum nici mai mult nici mai putin de 4000 de ani. Nu-i asa ca-i uimitor?
3. Primele bancuri au fost intemeiate pe baza a doua mari si importante teme: sexul si puterea. Astazi, pastram in continuare parte din traditie, cum ar fi bancurile cu blonde sau cele cu presedinti.
4. A fost descoperita si cea mai veche culegere de bancuri de catre un academician de la Universitatea Cambridge, de Mary Beard. Aceasta carte se numeste ,,Philogelos’’si dateaza inca din secolul III sau IV deoarece nu se poate stii cu exactitate. In aceasta carte se gasesc 265 de bancuri, mare parte din ele facand referire la problemele, deprinderile si moravurile din antichitatea romana, cartea fiind scrisa in Roma Antica.
5. Ultimul insa nu cel din urma lucru pe care nu il stiat despre bancuri este acela ca la inceput, bancurile aveau forma bancurilor seci pe care le cunoastem astazi.
Ulterior insa am devenit mai evidenti si evident, mai comici si mai putin interesati de termene ca subtilitatea sau secul. In concluzie, bancurile sunt povestirile care ne fac sa ne simtim mai bine, care ne readuc zambetul pe buze si care ne ofera detasare.