Telefoanele dual sim – modalitatea de a scăpa de telefoanele în plus

Lumea telefoniei mobile se schimbă pe zi ce trece, iar de ceva timp au apărut pe piață și telefoane dual SIM care permit unui utlizator să nu mai folosească două telefoane mobile, ci doar unul.
Și cei de la Samgung și cei de la Nokia au lansat telefoane dual SIM, iar astăzi o să ne ocupăm de prezentarea a două modele de telefoane ieftine, care oferă acest serviciu. 
Este vorba în primul rând de S6102 Galaxy Y - unul dintre puținele modele de la Samsung care are această facilitate. Samsung S6102 Galaxy Y cântărește 109 grame și are un ecran destul de mare de 3,15 inci. În ceea ce privește rezoluția, aceasta este puțin mai mică decât cea ideală, adică 240x320 pixeli. 
Telefonul dispune și de o cameră foto de 3,15 MP, difuzor, mufă jack și slot pentru carduri microSD. Are o memorie internă de 160MB, cea ROM - 512MB, RAM - 384MB. De asemenea, telefonul dispune de un procesor de 832MHz si conectivitate HSDPA ce atinge viteze pana la 7.2Mbs. Conexiunea Wi-Fi integrata imbunatateste experienta de navigare pe internet. Dispozitivul suporta aplicatii web. Rulează Android v2.3.6 Gingerbread cu toate funcțiile sale - Căutare Vocală, Android Market, YouTube, Gmail. Ca preț, telefonul se învârte undeva pe la 550 de lei și face parte din categoria unor telefoane ieftine, dacă luăm în calcul că este un smartphone. 

Cel de-al doilea telefon dual SIM pe care vreau să vi-l prezint astăzi este Nokia 101. Acesta nu este un smartphone, dar cu siguranță, pentru cei care nu au nevoie de internet sau cine știe ce aplicație și își doresc să folosească telefonul doar pentru a vorbi și pentru a trimite mesaje, este soluția ideală. Nokia 101 nu are cameră foto incorporată și are un design destul de minimalist. Nu are foarte multe funcționalități dar este bun pe ceea ce știe să facă. Are un ecran micuț, de 1.8 inci, iar rezolutia este de 128x160 pixeli.