Pedalele de la bicicleta pot face diferenta intre ciclismul profesionist si unul amator

La o bicicleta printre cele mai importante parti componente se numara si pedalele. Pedalele sunt cele care vor pune bicicleta in miscare, tot ele permit actionarea rotilor si atingerea vitezelor dorite. Biciclistii se bazeaza pe pedale si pe rezistenta lor cand sunt pe drumuri off-road, ele trebuie sa sustina presiuni si forte aplicate foarte mari, de aceea constructia lor ar trebui sa fie cat mai buna.

Clasice sau automate, cu platforme sau fara, pedalele ofera stabilitate si confort pe orice traseu alegem sa mergem cu bicicletele, sunt usor de montat si de demontat si pot face diferenta intre o experienta excelenta la munte sau in oras si una nu atat de placuta. Prinderea SPD de la pedalele speciale pentru bicicletele pentru munte, transferul de putere foarte bun, dar si simplitatea utilizarii, materialele de calitate folosite, de exemplu aluminiu cu insertii de cauciuc antiderapant sunt doar cateva avantaje oferite de pedalele moderne. Pentru a alege corect pedalele potrivite pentru tipul de bicicleta detinut si activitatile pe care le veti face cu ea este bine sa cunoasteti si tipurile de pedale biciclete disponibile pe piata. Pedalele platforma sunt ideale pentru bicicletele folosite la naveta, pentru mersul in natura, in parc, pentru BMX-uri sau plimbarile in zone montane accesibile. Sunt ieftine, orice incaltaminte e potrivita pentru ele, la franare au aderenta buna, se schimba usor, sunt bune si pentru incepatori.

Pedalele tip „cusca” sunt speciale pentru navete pe distante mai mari, pentru biciclisti pasionati de zona montana, dar si pentru ciclism recreational. Securitatea piciorului e mai mare odata ce ai talpa fixata in „cusca” respectiva, amatorii si profesionistii se pot bucura de ele. Mai avem si un model hibrid pentru navetele pe distante lungi, pentru curse si pentru cei care s-au apucat de curand de pedalat. Ofera flexibilitate la pedalare, in functie de experienta, teren, ceea ce porti poti sa le alegi pe acestea fara probleme.