Peretii de diafragma contribuie la o impermeabilitate mai buna la nivelul fundatiilor

Una dintre solutiile cu randament bun in privinta asigurarii impermeabilitatii este cea a utilizarii unor pereti de diafragma in sol. Peretii diafragma sunt folositi ca pereti de fundare permanenti sau sisteme de retentie, se construiesc chiar si aproape de structuri deja existente fara pericolul de alterare a portantei acestora, drenajul nu se mai face daca se monteaza pereti de diafragma in sol. Intalnim adesea peretii diafragma in statiile de pompare, in puturi de tuneluri, ca pereti de retentie pentru rezervoare de gaz sau de fundare pentru rezervoare de petrol. 

Pe langa rolul de perdele impermeabile in sol, peretii diafragma sunt utilizati si ca structuri purtatoare, provizorii sau definitive, ziduri de sprijin sustinute. Calitatea peretilor diafragma este cu atat mai buna cu cat acestia pot prelua presiunile orizontale ale solului, o parte din incarcarea verticala permanenta si pot actiona ca o bariera pentru prevenirea inflitratiilor. Avantajul unor pereti de diafragma de calitate este dat de mentinerea constanta a nivelului apei in solurile inconjuratoare, se realizeaza usor si rapid cu utilajele necesare detinute de cele mai multe ori de firmele care le pot executa, rezista bine la uzura si socuri mecanice, nu au nevoie de intretinere speciala, se pot introduce oricati pereti de acest tip in functie de cat de multa rezistenta si consolidare are nevoie respectiva fundatie. 

Costurile unor pereti pot fi destul de mari asa ca va trebui sa cautati firma care sa ii poata realiza si in timp util si cu materiale si utilaje de calitate, dar la un pret mai bun. Cautarile le puteti incepe si in online, acolo unde aveti oferte variate si descrieri ale serviciilor oferite, consultanti gata sa va ofere informatii complete despre produse si servicii. De asemenea firmele care au site-uri de prezentare au si mostre cu lucrari realizate sau materiale asa ca puteti vedea exact despre ce e vorba inainte sa semnati orice contract de colaborare.