Amenajarile in stil mozaic raman mereu autentice

Vorbind despre design si amenajari de interior, desigur, exista o multitudine de variante si idei pe care le putem pun in practica, pentru a crea un stil special pentru camerele din casa noastra. Insa, pe langa faptul ca ne dorim ca locuinta noastra sa ofere caldura si sa fie bine amenajata, ne-ar placea sa aiba o nota de originalitate, sa aiba o pata de culoare in living, elemente de design alese cu gust. Tocmai aici vreau sa mentionez cat de actuale totusi si autentice sunt amenajarile mozaic.

Vorbind despre amenajari mozaic, cei mai multi tind sa se gandeasca la designul baii, la gresie si faianta. Este adevarat, acolo se foloseste mult tehnica de mozaic, insa, la fel de bine, aceasta poate fi folosita si pentru amenajarea dormitorului, doar ca materialul folosit sa fie deja lemnul. Parerea mea este ca aceasta tehnica mozaic ramane la fel de originala, chiar daca exista inca de la egipteni. Astazi, o sala de baie, care este amenjata totalmente in acest stil, din gresie si faianta, insa cu elemente mici care sa formeze imaginea de ansamblu, in nuante apropiate, cum ar fi cele de albastru, astfel incat intreaga camera – inclusiv, peretii si podeaua, sa formeze un singur mozaic. Sincer, o amenajare de acest gen are o nuanta pronuntata de lux si bun gust. Dupa cum ziceam, aceasta tehnica poate fi folosita si pentru amenajarea altor incaperi, cum ar fi dormitorul.

Un mozaic interesant pe peretele langa care este lipit patul, sigur va oferi mai mult stil camerei si va crea o atmosfera distinsa. Nu ezitati sa includeti tehnica mozaic in proiectele voastre de renovare a locuintei, ati putea crea un design interior inedit.