Idei pentru baia anului 2016 – tendinte si design

Designul unei bai nu este deloc un capitol simplu in amenajarea unei case, fie ca vorbim despre o casa noua si care s-a dorit inca din stadiul de proiect casa de vis, fie ca vorbim despre un apartament de bloc. Pentru ca este in esenta un spatiu practic si nu unul cu inalte valente estetice, efortul de a face ca o baie sa arate ca un spatiu modern si cu o amprenta estetica importanta este mai mare. Insa nu imposibil! Iata care sunt tendintele in materie de placare cu gresie si faianta pentru anul 2016.

Caramida – daca in 2015 hexagonul a fost forma preferata, anul acesta forma preferata este caramida: de la dimensiuni mici la cele mari, de la caramida rustica la caramida polisata, de la design de caramida veche pana la design de caramida si mortar sau chiar aspect de lemn in forma de caramida. Linii drepte – linia este cel mai simplu element de design, interpretat foarte variat pentru anul 2016 de catre creatorii de ceramica pentru baie: de la linii subtiri la linii groase, verticale sau orizontale, drepte sau intersectate.

Gri – mereu o optiune importanta pentru designeri, griul revine anul acesta in tendintele de design pentru bai, de la nuantele cele mai reci de gri la nuante calde si chiar mergand catre bej. Nu este necesar ca placile sa fie simple, pot fi texturate, pot avea variatii cromatice sau modele suprapuse. 3D – ei bine, da, in 2016 designerii din domeniu au introdus peretii tridimensionali, gratie noilor tehnologii, folosindu-se de profile asimetrice, muchii si margini ridicate sau deformate care fac suprafata sa para sculptata.

Placi supradimensionate – asa cum ne-am obisnuit deja de la an la an materialele ceramice pentru placarea bailor devin mai mari, astfel ca noi optiuni se deschid in materie de design, mergand pana la placarea obiectelor de mobilier sau a blaturilor. Gama marina – o favorita de-a lungul anilor, gama de nuante de verde si albastru revine si anul acesta, insa este extinsa cu piese de mari dimensiuni, cu efecte moderne sau traditionale.