Tu stii cum sa alegi un congelator perfect si eficient?

Cand vine vorba de alegeri nimeni nu ne poate intrece la sfaturi, la pareri, la critici, dar cand e sa cumparam niste electrocasnice lucrurile se schimba si nu prea suntem in stare sa optam pentru produsele cele mai eficiente si mai bune. Un televizor sau un Home Cinema se mai pot repara, se mai inlocuiesc, nu depinzi prea mult de ele, dar daca e sa ne referim la aparate frigorifice, de care depinde toata familia, o defectiune poate alterarea unei cantitati mari de alimente. In cazul alimentelor inghetate sau care necesita pastrarea la temperaturi sub zero grade Celsius, un congelator le-ar salva de la aruncarea la gunoi.

O modalitate buna prin care va puteti feri de o alegere nefericita este sa va ganditi la spatiul de racire de care aveti nevoie. El depinde de nevoile familiei, de obiceiuri, de produsele care trebuie neaparat congelate si de cat de multe sunt. E bine de stiut ca indiferent ca e no frost sau simplu, un astfel de aparat are un volum mediu de 100 litri, cu o dimensiune ce poate varia in functie de model. Daca vreti sa va folositi de el mult timp e bine sa luati unul cu o capacitate mare sau medie, insa daca nu prea congelezi alimente si unul mic e foarte bun, chiar daca are jumatate din volumul normal amintit mai sus. Ca si un frigider, acesta poate avea compartimente, sertare separate, racitoare speciale, poate fi incorporabil, usor de incastrat in mobilierul din bucatarie. Eficienta sa tine si de capacitatea de congelare in 24 de ore cumulata cu volumul asa ca e bine sa citesti cu atentie descrierea lui. O functie frost-free inseamna intretinere mai usoara, un compartiment de congelare rapida inseamna ca alimentele isi vor pastra proprietatile si nu isi vor strica gustul dupa decongelare, in vreme ce un control al temperaturii si al umiditatii sau un display digital pot sa te ajute sa te descurci mai usor in utilizarea lui.

In final, nu trebuie sa uitati ca eficienta energetica e bine sa fie maxima, adica sa fie A+ sau A+++, sau undeva la mijloc, iar detaliile tehnice si numarul de compresoare fac diferenta intre un produs de calitate si unul mediocru.