Tipuri de cantare industriale si utilizarile lor

Greutatea materiei prime si produselor finite este foarte importanta intr-un domeniu de activitate precum constructiile, unde fiecare gram in plus sau in minus poate induce in eroare un proiect mare. De aceea, achizitionarea unui cantar industrial pentru astfel de scopuri este mai mult decat necesar, mai ales ca pe piata se gasesc diverse tipuri de astfel de cantare, in functie de preferintele clientului.

Camioanele intra in categoria de materie prima de marimi mari, care necesita un echipament specific pentru cantarire. Nu exista cantare de camioane strict, ci diferite tipuri de cantare, care pot sustine masa unui camion si sa o estimeze la valoarea exacta. Cu cat masa este mai precisa in procente cat mai mari, cu atat rata succesului a proiectului este mai ridicata. Deoarece cantarele industriale sunt amplasate in cele mai multe cazuri in exterior, ele sunt supuse la diferiti factori ce deteriorare. Pentru a evita pe cat de mult posibil defectarea unui cantar industrial, este important sa se aleaga echipamentul de cantarire potrivit mediului in care este utilizat, fie tractori etansi din otel inoxidabil, fie cutii de protectie si asa mai departe, deoarece reparatia unui cantar industrial este destul de costisitoare. Camioanele, la fel ca alta materie prima folosita pe santier sau la locul desfasurarii proiectului, necesita sa fie cantarite din motive diverse, cum ar fi mediul in care sunt utilizate.

Camioanele sunt folosite pentru a transporta anumite produse finite pana la locul in care este necesar utilizarea lor. Pentru asta, este important ca materialul de sub camion sa suporte masa acestuia, pentru a nu se produce deformari sau alte incidente nefavorabile. Pe deasupra, unele produse finite nu pot fi transportate in alte moduri si necesita si ele cantarite, de aceea este mai usor ca ele sa fie cantarite ca o diferenta dintre masa camionului cu incarcatura si masa camionului golit.

Tipurile de cantare ce pot fi achizitionate in acest scop sunt cantarele relocabile, cantarele metalice, beton, mici, si asa mai departe, alegerea lor depinde de preferintele clientului dar si de factorii externi. Cantarirea camioanelor se poate face, in principiu, cu oricare dintre acestea, atata timp cat sunt folosite in conditii prielnice. In momentul in care o componenta de baza a cantarului este inlocuita, acesta trebuie verificat metrologic, pentru a nu exista riscuri sau erori in ceea ce priveste cantarirea.

Cantarele industriale sunt diverse in functie de materialul din care sunt alcatuite si modul de functionare. Este important ca, inaintea achizitionarii unui astfel de echipament sa se tina cont de ceea ce a fost mentionat mai sus, pentru a nu exista nicio problema pe parcurs.