Fierul forjat – eleganta in spatii interioare si exterioare

Fierul forjat este obtinut prin deformarea metalului dupa ce acesta a ajuns in stare plastica, mai exact cand este incalzit pana devine incandescent. Prelucrarea fierului forjat se poate face manual, prin metoda traditionala, de mii de ani folosita, in care bara de otel inrosita se deformeaza prin lovirea cu ciocanul pe nicovala.

Decoratiunile realizate din fier forjat dau o nota unica si un aer de eleganta atat spatiilor interioare cat si celor exterioare. Lucrarile din fier forjat ofera o distinctie aparte ansamblului arhitectural al unei cladiri, fie ea casa rezidentiala sau sediu de companie. Ambianta interioara sau exterioara a unei cladiri devine mai eleganta, mai primitoare daca inauntrul ei se gasesc deciratiuni din fier forjat. Sunt societati specializate in lucrari personalizate din fier forjat atat pentru decorurile exterioare cat si pentru cele interioare.

Modelele de porti si garduri din fier forjat, balustradele pentru scari si cele pentru balcon, grilajele si copertinele din fier forjat pot fi alese dintre cele deja realizate sau pot fi proiectate si executate in functie de cerintele clientului. Utilizarea mobilierului din fier forjat confectionat avand la baza arta traditionala, imbina cultura frantuzeasca de sfarsit de secol cu tehnologia moderna. Oferiti casei dumneavoastra valente traditionale cu elemente din fier forjat. Pe langa faptul ca sunt o alternativa mult mai buna pentru orice produs existent pe piata actuala, decoratiunile din fier forjat sun rezistente ceea ce inseamna ca au o lunga durata de viata, arata foarte bine, sunt usor de procurat si uneori chiar mai accesibile ca si pret fata de decoratiunile pentru interior sau exterior confectionate din alte tipuri de materiale.

Decoratiunile din fier forjat indeplinesc cu siguranta un rol important in design, fiind cate un model potrivit pentru orice constructie. Fierul forjat se potriveste pentru orice stil de ambientare, fie el traditional-clasic, rustic sau contemporan. Designul obiectelor si materialele folosite la restul amenajarii sunt lucrurile care conteaza. Materialele care se potrivesc de perfect in asociatie cu fierul forjat sunt: lemnul (se recomanda sa fie natural, masiv, nu materiale care sa-l imite), rattanul, plasa din rachita, ceramica sau placi ceramice, portelan, piatra, caramida, marmura, vitraliul (combinatiile cu acesta sunt speciale), fierul turnat.

Fierul forjat nu se asociaza cu materiale precum inoxul, caramizile de sticla sau parchetul stratificat. Importanta pentru potrivirea in contextul amenajarii este si culoarea, insa paleta de culori bogata folosita pentru finisaje poate sa-l faca potrivit unor conjuncturi cromatice din cele mai variate.