Aeroterme de calitate

Aerotermele electrice reprezinta varianta ideala pentru incalzirea temporara si pentru situatiile de urgenta, ele fiind portabile si usor de folosit. Achizitioneaza un dispozitiv fiabil, cu componente certificate de cea mai buna calitate, ca de exemplu aeroterma electrica Master, Sial sau Oklima.

Inainte sa pornesti aeroterma si deci inainte sa o racordezi la reteaua de alimentare electrica, este necesar sa verifici caracteristicile retelei de alimentare astfel incat sa corespunda celor indicate pe placuta de identificare. Cablul electric al aerotermei trebuie prevazut cu un intrerupator magnetotermic diferential, iar stecherul acesteia trebuie racordat la o priza cu buton de deconectare.

Aeroterma poate functiona automat doar atunci cand un mecanism de control, de exemplu un termostat sau un ceas, este racordat la ea prin fixarea cablului la bornele doi si trei ale prizei primite la achizitionarea produsului. Firul electric care leaga cele doua terminale trebuie indepartat si remontat doar daca aeroterma urmeaza sa fie folosita fara mecanismul de control.

Pentru a porni dispozitivul, fa urmatorii pasi:

Daca mecanismul de control e racordat, ajusteaza-l astfel incat masina sa poate functiona (de exemplu, termostatul trebuie setat la temperatura maxima).
Pune comutatorul in dreptul simbolului on. Ventilatorul va porni dupa cateva secunde, iar arderea va incepe. Cand aeroterma este folosita prima data sau dupa golirea completa a circuitului de combustibil, fluxul de pacura s-ar putea sa se dovedeasca insuficient si sa activeze aparatului de control al flacarii care va opri aeroterma. Daca se intampla acest lucru, asteapta aproximativ un minut si apoi apasa butonul de reset pentru a reporni aeroterma.

Aeroterma este echipata cu un dispozitiv electronic care controleaza flacara. Daca exista vreo anomalie in functionare, aeroterma se va opri si butonul de resetare se va lumina. Un termostat intervine si opreste alimentarea daca aeroterma se supraincalzeste: termostatul se reseteaza automat cand temperatura din camera de ardere se diminueaza si atinge valoarea maxima permisa. Inainte de a reporni aeroterma, cauza supra incalzirii trebuie identificata si eliminata (de exemplu un blocaj in orificiul de aspiratie).

Pentru a opri aeroterma, pune comutatorul in pozitia 0 sau ajusteaza mecanismul de control, prin invartirea termostatul pana la o pozitie mai joasa, de exemplu. Astfel, flacara se va stinge, iar ventilatorul va continua sa functioneze pana cand camera de ardere se raceste complet. Inainte de a ridica sau deplasa aeroterma, asigura-te ca rezervorul de combustibil este bine fixat. Aeroterma s-ar putea sa fie disponibila intr-o versiune portabila, cu roti, sau o versiune suspendata, montata pe o structura suport si fixata pe pozitie cu fire si lanturi. In primul caz, pentru a muta aeroterma, apuca manerul si impinge rotile. In cazul din urma, aeroterma trebuie deplasata cu mini-utilaje de ridicare.