Despre termenul de concierge si ajutorul oferit de firmele de concierge

Pentru ca tot mai des se foloseste termenul de concierge, acesta trebuie explicat pentru a intelege pe deplin sensul lui. “Concierge” provine de la expresia de origine franceza “Comte Des Cierge”, care facea referire la ocupatie slujitorului din Evul Mediu. Acesta din urma avea grija de nobilii invitati la castelul stapanului sau si trebuia sa se asigure, in permanenta, ca oaspetilor nu le lipseste absolut nimic.

Serviciile de concierge sunt pentru oricine le solicita, insa au fost create, la inceput, pentru omul de business, cel care nu are suficient timp la dispozitie sa-si organizeze vacanta, sa gaseasca o bona pentru copii, sa alerge de la un chiosc la altul pentru plata facturilor sau impozitelor, sa gaseasca un electrician bun, sa rezerve bilete la spectacole sau piese de teatru, sa gaseasca un medic bun si cu experienta, etc. In general, omul de business atribuie astfel de activitati secretariei sau soferului, insa rezultatul nu este, intotdeauna, cel dorit. In aceasta etapa intervine concierge-ul sau firma de concierge care ajuta omul de business sa-si organizeze bine si rapid toate activitatile consumatoare de timp si energie.

Serviciile de concierge nu au fost create doar pentru milionari, ci vin in sprijinul tuturor celor care stau prost cu timpul. Costurile sunt in functie de serviciile solicitate, insa nu se ridica la sume fabuloase.

In Romania, firmele de concierge se lupta in continuare cu ideea ca serviciile lor ar fi fost concepute pentru oamenii cu foarte multi bani. Este adevarat, ca oamenii bogati apeleaza mai repede la astfel de servicii, insa nu inseamna ca scot din buzunar o suma uriasa de bani pentru a le plati.