Cum ne ajuta scortisoara

Scortisoara este incredibila. Si trebuie scris cu litere ingrosate. Este incredibila cel putin pentru mine, o bautoare de vinuri calde, cel putin pe timp de iarna, de fapt doar atunci ca nebun sa fii sa bei vin cald vara. Asadar scortisoara este incredibila. Ea poarta denumirea stiintifica de Cinnamomum Zelaynicum.

Este poate cel mai fortificant ulei esential pentru sistemul circulator, in special in timpul menopauzei. Vitalizeaza functiile sexuale, aduce dorinta la nivel sexual, amplifica digestia si apetitul. Intareste inima, elimina parazitii, scabia si paduchii. Datorita continutului sau bogat in aldehide, nu este indicat sa se foloseasca direct pe piele. Uleiul de scortisoara elimina durerile de dinti, tensiunea musculara, incalzeste rinichii si creste focul digestiv. Are calitati excelente mai ales impreuna cu uleiul de cardamon si de dafin , trezeste energia subtila. Face parte din familia Lauraceae. Se simte ca si picant, dulce, astringent. Gustul este de regula dulce iar energia pe care o emana este fierbinte, neutra. Proprietati terapeutice dupa cum urmeaza: afrodisiac, analgezic, alternativ, antispasmodic, carminativ, diaforetic, diuretic, expectorant, stimulent. Tesuturi pentru care este folosit muscular, nervos, sanguin, maduva, plasma. Indicatii pentru rumatoarele tipuri de simptome: raceala, congestie nazala, bronsita, circulatie slaba, spasme, anemie, astenie, scabie, infectii intestinale, impotenta.

Precautii - nu se va folosi in doze mari deoarece este convulsiv si irita pielea. Poate agrava sangerarea. Poate sa fie folosit in orice mod. Se amesteca cu : bergamota, cardamon, cedru, coada jatamansi, lemn de trandafir, levantica, muscata, scortisoara, vetiver. Efecte in plan subtil : intareste vointa, elimina starile de melancolie si emotiile negative, aducand un sentiment de siguranta si caldura sufleteasca.

Iar daca nu v-ati convins, incercati doar o crema de corp cu scortisoara si cu vanilie, sau un ulei de corp pe baza de scortisoara si efectele vor fi imediate.