Gilbert Lewis si Irving Langmuir. Cei doi chimisti importanti ai secolului al XX-lea erau si doi rivali de temut. Lewis a contribuit la punerea bazelor Facultati de Chimie in cadrul Universitatii Californiei, Berkeley si a transformat-o intr-unul dintre cele mai productive centre de cercetare din domeniul chimiei din lume-a dezvoltat teoria bazelor si acizilor, cea a termodinamicii. Langmuir a popularizat teoria lui Lewis despre legaturile chimice, a primit chiar si Premiul Nobel pentru teoria suprafetelor, insa Lewis nu si-a asumat premiul, desi a avut 15 nominalizari. In 1946, Lewis a fost gasit fara suflare in laboratorul din cadrul Universitatii, teoria vehiculata la acea vreme fiind ca s-a sinucis din cauza depresiei si certurilor cu Langmuir-intr-adevar, Langmuir a fost in acea zi a mortii lui Lewis la Berkeley si i-ar fi spus acestuia despre diploma de onoare ce urma sa o primeasca de la sefii universitatii.
Thomas Jefferson si John Adams. Cum Ben Franklin era bolnav, a fost John Adams cel care s-a ocupa de Declaratia de Independenta-el a sustinut ca Jefferson trebuie sa o scrie intai pe o „ciorna” pentru ca mai apoi sa fie dezbatuta. Cat a fost vice-presedinte, Adams a fost tot timpul la cutite cu Jefferson asupra naturii politicilor abordate si directiei in care trebuia condusa tara. In urma unor alegeri prezidentiale contestate, Adams a devenit al doilea presedinte al Americii, la doar trei voturi distanta de al doilea candidat, Jefferson. In 1800, Jefferson s-a razbunat si l-a invins pe Adams, devenind al treilea presedinte al Americii. Pe patul de moarte, pe 4 iulie 1826, Adams a declarat: „Thomas Jefferson supravietuieste”. Ceea ce era gresit intrucat Jefferson murite cu cateva ore mai devreme…
Sigmund Freud si Carl Gustav Jung. Freud l-a cunoscut pe Jung in 1907 si au corespondat timp de sase ani, numindu-l la un moment dat „mostenitor” al psihanalizei. Cand Jung a inceput sa dezvolte propriile sale teorii, relatia dintre cei doi a devenit tensionata. S-a ajuns pana la demisia lui Jung din functia de presedinte al Congresului International de Psihanaliza, functie in care fusese alege cu ajutorul lui Freud si chiar la aparitia unei scoli separate de gandire, fondata de Jung, psihologia analitica. Ultima lor intalnirea a avut lor in septembrie 1913, in Munich, cand Jung a lansat o serie de concepte cheie ale tipurilor psihologice din psihologia analitica, care au trasat o bariera impenetrabila intre cele doua mari teorii din psihologie.