1. Prajiturele crocante cu ciocolata - Ruth Wakefield si sotul sau au cumparat un han pe care l-au denumit Hanul Toll House. Brutar si bucatar sef, Ruth, care stia totul despre dieta si retete, s-a gandit sa gateasca mese cat mai sanatoase care sa ii incante clientii. Intr-o zi, cand facea prajiturele pentru invitati, i s-a terminat ciocolata. Avea doar niste faramite de ciocolata de la Nestle ramase pe masa asa ca le-a folosit si nu s-au topit asa cum credea la inceput. Ea le-a botezat „prajiturele crocante Toll House”. Andrew Nestle a fost asa de interesat de reteta ei incat i-a dat ciocolata pe viata, numai sa i-o spuna. Asa au aparut „Chocolate Chip Cookies”.
2. Super Glue - cand vrei sa repari ceva si iti trebuie un adeziv puternic, folosesti cu siguranta un singur brand: Super Glue. Nu numai ca a fost descoperit din greseala, dar a fost folosit in Vietnam pentru vindecarea ranilor! Doctorul Harry Coover, de la Kodak, a descoperit Super Glue-ul in 1942, din greseala, in timp ce lucra cu cianoacrilati-urmarea sa gaseasca o metoda de a face un plastic transparent pentru arme. Cianoacrilatii erau foarte lipiciosi. Dupa sase ani de incercari nereusite, doctorul nostru s-a gandit ca putea folosi solutia pentru lipit-lipea aproape orice, fara sa fie nevoie de caldura. Asa ca firma mama-Kodak, l-a comercializat sub denumirea de Super Glue. In 1966, chirurgii l-au testat pe campurile de lupta. Au vazut atunci ca Super Glue-ul oprea sangerarea-desi in Vietnam nu a fos aprobat, armata continua sa il foloseasca.
3. Fulgii de porumb - Fratii John Harvey Kellogg si Will Keith Kellogg au facut uimitoare descoperire in 1894. Cei doi lucrau intr-un spital, iar John era medic si tot incerca sa descopere o mancare minune care sa le asigure o dieta potrivita pacientilor. Fratele sau a uitat intr-o noapte o oala plina cu grau fiert. Graul s-a intarit peste noapte transformandu-se in niste fulgi crocanti. Le-au servit pacientilor iar ei au fost foarte incantati. Ulterior, au trecut la producerea de fulgi de porumb.