Care sunt diferitele tipuri de pompe de apa disponibile?

Pompele de apa sunt adesea utilizate pentru drenaj si filtrarea cazilor cu hidromasaj, piscinelor, lacurilor artificiale si iazurilor, decompensarea zonelor in care au avut loc inundatii sau in care s-a acumulat lichid, aspirarea lichidelor de la un rezervor pentru a le conduce in aspersoarele gazoanelor, irigarea terenurilor agricole, distribuirea in mod egal a ingrasamintelor chimice sau pesticidelor pe domenii vaste, precum si alte sarcini de curatare si de constructii. Insa, pentru a de beneficia de ele in mod optim, pompele de apa comercializate la www.pompe-submersibile.com.ro trebuie utilizate conform caracteristicilor fiecarui tip.

Pompele sub inalta presiune - Acest tip este frecvent utilizat pentru a oferi o presiune inalta la volume mici de apa. Fermierii gasesc aceasta metoda utila in scopuri de irigare, deoarece se pot mobiliza fluidele pe distante lungi.

Pompele cu absorbtie solida - Unii oameni se refera la acest dispozitiv ca la o pompa pentru gunoi. Contrar a ceea ce presupune denumirea, acest dispozitiv este de fapt foarte util pentru uz comercial. Ele permit trecerea obiectelor solide care sunt de pana la 1-2 centimetri in diametru. Sunt adesea prezente in santierele de constructii si, de asemenea, utile in drenarea zonelor mici inundate.

Pompele de transfer - Acest dispozitiv este, de asemenea, cunoscut ca o pompa de apa limpede, acest tip fiind cel mai frecvent utilizat. Dupa cum sugereaza si numele, se foloseste pentru pomparea apei curate in aspersoarele gazoanelor, cazilor cu hidromasaj sau iazurilor de gradina. A se tine cont ca aceste aparate nu pot absorbi resturi solide, ci doar fragmente care sunt de pana la cativa milimetri in diametru.

Pompele semi-solide - Aceasta varietate este similara cu o pompa de transfer numai ca se pot manipula fragmentele solide care sunt de pana la un centimetru in diametru. Aceasta este de cele mai multe ori folosita pentru piscine.